Of het nou zomervakantie of Corona lockdown is, er is altijd tijd en ruimte voor spelletjes met elkaar. En we weten allemaal dat met de producten van Hubelino je dan ook gegarandeerd veel plezier zal hebben. Misschien heb je ze al voorbij zien komen of in de winkel gespot? Ik heb het over Hide N sheep en vier op een rij van Hubelino.

Hide N sheep

Kennen jullie zeeslag nog van vroeger? Dat je bootjes verstopt en vervolgens moet raden met coördinaten waar de ander de bootjes verstopt heeft (en die ander natuurlijk bij jou)? Dat heeft Hubelino ook, maar dan voor kinderen en met schapen. Het heet Hide N sheep. Ze gebruiken hiervoor duplo achtige steentjes en een bord waar je ze op neer kan leggen. Eerst ga je alle symbolen aan de onderkant en bovenkant neerleggen, om vervolgens de schapen in het midden neer te zetten.

Hierna kan het spel beginnen en kan je bij elkaar gaan raden waar het schaap verstopt zit. Dit doe je door aan te geven welke horizontaal en verticaal symbool erbij past (bijv. laars appel). Mijn dochter vond de symbolen op volgorde leggen al een hele expeditie, en daarna hebben we het spel niet echt meer kunnen spelen. Ik denk wel leuk als ze later wat groter is en door het duplo element is het nu ook al heel leuk om te gebruiken. Mijn zoontje van anderhalf werd vooral enthousiast van het appel symbool. Blijkt dat hij dat in ieder geval al erg goed kan zeggen…

Vier op een rij

Het tweede spel is vier op een rij. De naam zegt het al, je moet vier dezelfde kleuren op een rij hebben en dan krijg je een punt. Wederom duplo achtige blokjes en een bord om ze op te leggen. Ze hebben verschillende varianten bedacht waardoor je het spel wat makkelijker of moeilijker kan maken: Een nieuwe keten mogen opstarten,  alleen diagonaal vier op een rij laten tellen of dat streng zijn dat alleen dezelfde kleur elkaar mag aanraken.

Wij zijn voor de makkelijke variant gegaan en dat werkt eigenlijk heel goed. Ons zoontje van anderhalf wilde ook graag meedoen en hij mocht de blokjes van mij neerzetten. Werkte perfect! Toen wij klaar waren mocht hij zelf nog even spelen met de blokjes en hij heeft zich daar ook zeker wel gevoelsmatig een half uur mee vermaakt. Kortom, dit spel werkte goed voor ons allemaal. Een volgende keer ga ik denk ik variëren door mijzelf de moeilijke regels te geven (alleen diagonaal telt) en mijn dochter de makkelijke. Bedenk ik me natuurlijk ook pas bij het schrijven van dit stukje. 

Voor wat jongere kinderen zou ik dus zeker de vier op een rij aanraden, zodra ze wat ouder zijn kan ik me voorstellen dat Hide N sheep ook erg leuk is.