Bij ons in huis lijkt het soms een volledig wagenpark met alle karren en loopfietsen en wagens die we inmiddels verzameld hebben. Voor elke ontwikkeling hebben we wel een loopattribuut in huis. Soms neem ik me voor om bijvoorbeeld de loopwagen weg te doen, maar dan wordt er net weer uitgebreid mee gespeeld en laat ik het vervolgens weer weken staan. Het lijkt wel alsof de kinderen de ene keer de loopfiets het einde vinden en de andere keer de wagens meer in trek zijn. Ik heb nooit zo begrepen waarom er niet gewoon één geheel van gemaakt kon worden. Een loopwagen en een loopfiets tegelijk als het ware.

De 5 in 1 Letter Locomotief

Blijkbaar was ik niet de enige ouder die zo dacht, want er is inmiddels een product dat wel voor meerdere doeleinden te gebruiken is. VTech heeft namelijk de 5 in 1 Letter Locomotief op de markt gebracht. Dit is wel een heel bijzondere locomotief, want het is te gebruiken als een loopwagen, loopfiets, tafeltje, activiteitenpaneel en als trekkarretje. Met één product wordt op verschillende wijze de grove motoriek gestimuleerd en je hebt dus geen volledig wagenpark meer nodig!

https://meervanmir.eu/review-5-in-1-letter-locomotief-vtech-speelgoed-van-het-jaar

Goed voor alle motoriek

Ik persoonlijk, vind de fijne motoriek net zo belangrijk als de grove en gelukkig is ook daar aan gedacht bij de 5 in 1 Letter Locomotief. Zo kan er gespeeld worden met maar liefst 13 blokjes, die vervolgens in de “magische tunnel”  gestopt kunnen worden. Mijn kinderen zijn dol op knopjes indrukken en daar heeft de Letter Locomotief ook genoeg van. Met de knipperende lichttoetsjes op de Locomotief worden niet alleen de kleuren geleerd, maar ook het weer. Dat is dan wel weer uitzonderlijk! Al spelend wordt er tevens kennis gemaakt met letters, letterklanken, voorwerpen, cijfers en dieren. En als klap op de vuurpijl heeft de Letter Locomotief een bewegingssensor, dat treingeluiden en eindeloos vrolijke melodietjes en liedjes activeert.  

https://meervanmir.eu/review-5-in-1-letter-locomotief-vtech-speelgoed-van-het-jaar

Gezien de hoeveelheid mogelijkheden, die de 5 in 1 Letter Locomotief biedt, zal het niet snel vervelen. Het is echt een heel uitgebreid stuk speelgoed. De Locomotief is ook niet voor niets in België uitgeroepen tot speelgoed van het jaar 2016!  Voor meer informatie klik je hier.