Onze dochter Lieke (6 jaar) is een echt meisje meisje. Haar slaapkamer staat dan ook vol met poppen, barbies en alle accessoires die daarbij komen kijken. Poppen heeft ze, volgens haar eigen zeggen, nooit genoeg, maar een broertje of zusje erbij,zou echter nog mooier zijn. Want, zij is al heel groot en dan kan ze mama mooi meehelpen met het flesje geven, net zoals ze nu al bij haar poppen doet. Alleen dat is dan niet echt, want de poppen die ze heeft drinken niet echt. Papa en mama vonden dit toch een minder goed idee, met als gevolg dat ook dit jaar weer een pop op het verlanglijstje voor Sinterklaas staat en daar geduldig op gewacht werd. Wat was het dan ook een verrassing dat er ineens een nieuwe pop op de keukentafel stond. En ook niet zomaar een pop. Het was baby Alive. Lieke herkende haar meteen. Op de reclame had ze de pop namelijk al voorbij zien komen en deze was wel heel erg gaaf. Voorzichtig werd dan ook gevraagd of baby Alive voor haar was. Het bevestigende antwoord werd met een luid gejuich ontvangen.  

Lees ook: seksistisch speelgoed

Lieke wist meteen al te vertellen dat deze baby Alive kon plassen en dansen. Er zijn namelijk 2 varianten van baby Alive te verkrijgen, de plas en dans Babypop en de snack en snoep Babypop. Naast dit verschil zijn de poppen ook in verschillende uiterlijke kenmerken te verkrijgen. 

De brunette pop

Zoals gezegd, Lieke had de baby Alive plas en dans babypop Brunette gekregen. Voorzichtig werd de nieuwste aanwinst uitgepakt en werden de accessoires bekeken. Een kammetje, een haarspuit (volgens Lieke), een boekje met stickers, een flesje, een onderbroekje en een potje werden aangetroffen. Hoe leuk was dat! Inmiddels was ook al duidelijk geworden dat baby Alive een gezellige kletskous was en van alles te vertellen had. Als je namelijk op haar buikje drukt begint ze gezellig te kletsen en heel handig, ze vertelt ook wat ze wil of moet. Spelen, dansen, kietelen, plassen e nop een gegeven moment gaf ze aan dat ze wat wilde drinken. Dit liet Lieke zich natuurlijk geen tweemaal zeggen en het flesje werd gevuld met water en aan baby Alive gegeven. En ja, als je wat gedronken hebt, dan moet je vaak ook plassen.

https://meervanmir.eu/review-plas-en-dans-baby-alive-pop

Ze plast echt!

Baby Alive gaf dan ook aan dat ze een plasje moest doen. Snel werd het onderbroekje uitgedaan en werd Baby Alive op het potje gezet. En inderdaad er werd een dikke plas gedaan en tot grote hilariteit van Lieke liet Baby Alive ook een scheetje. Net als bij een echt kindje dat een plasje doet op het potje, werd er nu ook een stickertje geplakt. Immers had had de pop op het potje geplast en dat is heel knap. Daarna was het tijd om te spelen en te dansen. Als je de linkerhand van Baby Alive vast pakt gaat ze gezellig dansen en ondertussen kletst ze gezellig verder. Heerlijk om de interactie van onze dochter met haar eigen “baby” te zien. De conversatie tussen haar en Baby Alive is zeer vermakelijk. Baby Alive reageert als een echt kind en het is dan ook leuk om te zien hoe onze dochter, als een pure moeder daarop kan reageren. Zeker toen ik op een gegeven moment hoorde, “nu moet je even ophouden met zeuren, ik kom er zo aan”. Het was alsof ik mezelf hoorde.

https://meervanmir.eu/review-plas-en-dans-baby-alive-pop

Baby Alive is echt anders dan andere poppen

Ik besef me goed dat er ontzettend veel keuze in poppen is en ze allemaal heel leuk zijn, maar ik heb hier in huis inmiddels het nodige vergelijkingsmateriaal en ik moet zeggen dat Baby Alive wel stiekem mijn voorkeur heeft gekregen. Het is een leuke interactieve pop, die op een makkelijke manier je kind vertelt wat het moet doen en het gevoel geeft dat het voor een echte baby zorgt. En onze dochter, die is verrukt van haar nieuwe pop.

https://meervanmir.eu/review-plas-en-dans-baby-alive-pop

Geschreven door Jenneke