Wanneer je de extra ruimte hebt in huis om om je te ontspannen en vrienden te ontvangen is dat geweldig en een heerlijke luxe om er aan het eind van de dag te kunnen vertoeven. Voor mannen heet deze ruimte nu de Game Room of Man Cave en om deze ruimte te creëren heb je allen maar wat fantasie nodig.

De “man cave”

Voor de man cave zijn er vier items onmisbaar in deze ruimtes, of je nou voor de simpele of luxe versie gaat; een grote televisie, een ultra comfortabele bank een kaart tafel en ruimte voor wat drankjes en snacks.

Essentieel is de positionering van elk te plaatsen object goed in te plannen voordat je met de fysieke inrichting van de ruimte begint, zodat je je optimaal gebruik kan maken van de ruimte die tot je beschikking staat. Houd er rekening mee dat de ruimte rondom de kaarttafel zeker een meter moet zijn zodat je niet alleen goed aan kan schuiven en comfortabel kunt zitten, maar ook ervoor zorgt dat de tafel de ruimte niet domineert volgens Letitia Holloway van Myers Design.

Belangrijk is ook om ruimte voor decoratie te houden, het gaat er niet alleen om om simpelweg een paar fotos op te hangen. In de mancave of game room moet er ook plaats zijn voor de favoriete voetbal en misschien wel racefiets. En al naar gelang van de favoriete bezigheden van de man die deze ruimte bestiert de rest van de decoratie op de hobbies aanpassen. Stel dat je deze ruimte bijvoorbeeld in de garage wilde, denk dan ook aan goede isolatie of verwarming van de ruimte.

Het is leuk om wat video games in de ruimte te hebben, dit hoeft echt niet het laatste zijn wat is uitgekomen. Wat tachtiger jaren games zijn wel zo leuk. Het ligt natuurlijk wel aan de leeftijd van de caveman. Voor de jongere wat meer interactieve games zoals de Wii die meer aan te raden is dan PS4 of de XBox One om de simpele reden dat het het idee is meer dan één persoon tegerlijkertijd te kunnen entertainen. Natuurlijk komen er ook traditionele spellen aan te pas, leuk voor twee tot acht personen. Op deze manier ben je wel even zoet met zijn allen.

Poker is een perfect voorbeeld van een spel wat genoeg spelers toelaat en de perfecte reden kan zijn om vrienden voor een avond uit te nodigen. Poker zorgt voor uren entertainment meerdere manieren om een partij te spelen, en er zitten vaak tot wel acht spelers aan een tafel. 

Een ander alternatief is om een dartbord met score tabel op te hangen of misschien zelfs een basketbalring. Wanneer je plaats te over hebt is ook tafeltennis een super optie. Ook bij deze spellen ben je met zo’n vier spelers ook lekker gezond en competitief bezig.

Licht is ook belangrijk

Een ander fundamenteel punt dat niet vergeten mag worden is goede verlichting die functioneel genoeg is om de spellen die aanwezig zijn goed te kunnen spelen. De sfeerverlichting moet aangepast kunnen worden op de bezigheden. Een aanrader van de site Forbes is: zorg tevens dat er een goede muziek mogelijkheden zijn met kant en klare playlists op smaak van de verschillende gebruikers van de ruimte.

De YLiving website zegt dat iedere game room functionele en comfortabele zitplaatsen nodig heeft en opgewekte kleuren. Barstoelen zijn bijvoorbeeld ideaal wanneer je een pooltafel hebt staan, zodat je tussen je speelbeurten even kunt leunen. Een meer comfortabele sofa of leunstoel is perfect voor de toeschouwers bijvoorbeeld.

Al met al is het niet moeilijk om een succesvolle mancave of gameroom te maken, wanneer je er van te voren er genoeg aandacht aan besteed. Zo ben je verzekerd van vele gezellige uren met vrienden of familie in je nieuw originele ingerichte ruimte.