Zoals je je wellicht nog zal herinneren, brak de kleuter haar been toen we op vakantie waren in Italië. Het lijkt inmiddels alweer een eeuwigheid geleden, maar voor haar en mij is het als de dag van gisteren. Wat ik nog niet had verteld is hoe ik haar met iets simpels zoals Snails helemaal blij heb gemaakt en dus getroost heb.

Gekleurde nageltjes

Ik ben niet echt een modepoppetje en ben soms liever lui dan moe als het om mijn uiterlijk vertoon gaat, maar voor de vakantie in Italië had ik de moeite genomen om mijn teennagels te lakken. Ik verwachtte veel op mijn slippers te lopen en met gelakte teennagels ziet dat er toch net wat minder sloeberig er uit. Sanne was erg gefascineerd van het kleurtje op mijn teentjes en wilde er elke keer weer naar kijken. “Mama, dat wil ik ook” waren woorden die ik die vakantie vaak uit haar mond heb horen komen. Al helemaal toen het buurmeisje op de camping, van dezelfde leeftijd als Sanne, vol trots haar fluorescerende gelakte vingernageltjes kwam showen. Het was moeilijk te verkroppen voor mijn kleuter, dat zij dat dan niet mocht. Het moment dat zij haar beentje brak ben ik overstag gegaan. Ik wist dat mooie teennageltjes de pijn niet zouden kunnen verzachten, maar dan had ze in ieder geval iets leuks om naar te kijken dan alleen het gips. Bij de buurvrouw heb ik dus een potje knalroze nagellak geleend om vervolgens de teennageltjes van Sanne mee te versieren. En inderdaad, de pijn was niet minder maar wat was ze trots op haar teentjes! Iedereen mocht het aanschouwen!

Snails nagellak

Alhoewel het ontzettend schattig stond, die gekleurde teennageltjes, had ik ook wel mijn zorgen over het chemische goedje dat ik op haar had gelakt. Ik kon me niet voorstellen dat dat nou echt goed kon zijn voor een kleuter. Op haar verzoek nagellak op haar vingernageltjes te doen kon ik gevoelsmatig dus ook niet ingaan. Aangezien ik vast niet de enige moeder was die hier tegenaan was gelopen moest er vast al iets op de markt zijn wat wel geschikt zou zijn voor kleine meisjes. Een kleine zoektocht verder ontdekte ik dat er inderdaad al een nagellak voor kleine meisjes bestaat onder de naam Snails.

Op waterbasis

Snails nagellak is speciaal ontwikkeld voor kleine kinderen en is zo veilig dat je deze zelfs zou kunnen opdrinken. (Ik zou dat overigens nog steeds niet doen hoor). De nagellak bestaat uit drie veilige ingrediënten, namelijk water, acryl polymeer en niet-giftige kleurstoffen. Dit betekent ook dat het zeer gemakkelijk met water en zeep te verwijderen is. Mijn jongste illustreerde dat het echt gemakkelijk er af gaat door haar duim een uur later in de mond te doen om vervolgens daarna een schone nagel te showen. Met een gerust hart heb ik dus de nageltjes van mijn dochters van een leuk roze kleurtje voorzien.

De webshops die Snails verkopen

Er zijn nog niet veel winkels waar je de Snails nagellak kan kopen. Naar mijn weten zijn op dit moment de webshops Engeltjes & Draken als Ilovespeelgoed de enige die een collectie aan lakjes verkopen. Naast de vele kleurtjes zijn er nu ook stickertjes voor op de nageltjes verkrijgbaar en is er een top coat beschikbaar voor de extra glans.