Een dagje uit naar Burgers’ Zoo


Een dagje naar de dierentuin gaan is altijd dolle pret voor de dames. Helaas ontbreekt het vaak aan tijd en goed weer voor een dergelijk uitje. Gisteren was het gelukkig prima, want we brachten een bezoekje aan Burgers’ Zoo in Arnhem. Dat is voor ons niet echt om de hoek, dus het was wel fijn dat het weer uitstekend was. Niet te warm en zeker niet te regenachtig! We waren nog nooit eerder in deze dierentuin geweest en waren dan ook erg nieuwsgierig of deze bijzonderder zou zijn dan die bij ons om de hoek. Want zeg nou zelf, dieren blijven dieren en dan zou het toch niet uitmaken hoe je kan bewonderen? Nou, dat maakt dus wel degelijk uit!

Burgers’ Zoo is een heel fijne dierentuin om met kleine kinderen doorheen te lopen. Het is heel ruim opgezet, maar je krijgt niet het idee dat je kilometers hoeft af te leggen om van het ene dier naar het andere te gaan. Voordat de dames dus konden klagen dat ze moe waren, waren we al bij de volgende dierensoort aangekomen om te kunnen bewonderen. En waren ze goed te bewonderen! We hebben wel eens gehad in een andere dierentuin, dat je echt goed moest zoeken om de dieren te zien. Nu konden we ze nog net niet aanraken.

Speciaal in deze zomermaanden en vanwege de opening van het nieuwe gedeelte in Burgers’ zoo kan je gaan genieten van een live musical in het theater van de dierentuin. Zoë (bekend uit Deep Ocean Monsters) en Silos beleven een heus avontuur in een mangrove in Belize, waar Silos een maandje werkt. Daar ontmoet Zoë nieuwe vrienden: Mikey de Morphovlinder, Knars de Wenkkrab en Cecilia de Caribische Zeekoe. De hele show van Van Hoorne Entertainment zit vol met vrolijke liedjes en grappen . Er zitten ook een paar leuke doordenkertjes voor de ouders erbij. Deze kleurrijke musical is van zaterdag 8 juli tot en met zondag 27 augustus in het Auditorium van het Safari Meeting Centre te zien.

Daarna is het natuurlijk helemaal leuk om de nieuwe mangrove van Burgers’ zoo te gaan bewonderen. Dat is een soort koepel vol met struiken en water. In het midden van de Mangrove woont de Caribische Zeekoe en overal waar je kijkt vliegen vlinders. Deze komen zelfs op je zitten, van zo dichtbij kan je ze zien! Ik vroeg aan één van de bezoekers wat ze van dit nieuwe gedeelte vonden en kreeg als antwoord dat het een waardevolle en bezienswaardige toevoeging is aan de dierentuin. Reden genoeg dus om deze vakantie een bezoekje te brengen aan Burgers’ Zoo te Arnhem.

 

Facebook Comments