Inmiddels is het 2022 en lijkt het alsof plastische chirurgie heel normaal geworden is. En dat naast het feit dat we allemaal ‘body positivity’ schreeuwen. We zeggen dat we houden van onze puur natuurlijke lichamen, maar toch denken we allemaal wel eens na over wat er anders kan. Vooral de jongere generatie leeft in een ‘plastic world’ met Kim Kardashian als voorbeeld. Ook ouderen laten bijvoorbeeld een ooglidcorrectie doen, maar toch zijn er nog mensen die nog spreken van taboe als het gaat om bijvoorbeeld een borstvergroting. 

Dat is jammer, want zoals ik het zie kan het mensen hun leven een stuk beter maken.

Last van je lichaam

Er zijn genoeg mensen die plastische chirurgie ondergaan, omdat ze last hebben van een bepaald lichaamsonderdeel. Denk maar aan een hele heftige voorgevel die je elke dag mee moet sjouwen. Ik kan me niet voorstellen hoe dat moet zijn, maar heb er zeker wel begrip voor. Maar, veel mensen hebben het probleem dat ze niet weten hoe het voelt, en er dan vervolgens over gaan oordelen. En daar moet het eens klaar mee zijn. Als ik een borstvergroting zou willen doen, moet ik dat gewoon van de daken kunnen schreeuwen. Als het mij een last wegneemt, verbetert dat mijn leven. En dat zou iedereen juist moeten supporten.

En hoe zit het dan met die jongeren op social media?

Tegenwoordig is de jongere generatie natuurlijk niet weg te slepen van hun mobieltje. Zij worden geconfronteerd met het perfecte plaatje waar het allemaal natuurlijk lijkt, maar toch is de wereld heel anders achter de schermen. Voor mijn gevoel steken twintigers elkaar soms een beetje aan met het idee dat plastische chirurgie geen taboe meer is. Maar dat gaat dan weer een beetje te ver vind ik. Het moet geen taboe zijn, maar je moet geen lipfillers gaan nemen omdat je vriendinnetje dat ook heeft. Gelukkig lijkt iedereen, dus ook jongeren, wel open te zijn over een plastische ingreep. Op het welbekende TikTok zie je bijvoorbeeld jonge millenials die hun voorgevelverhaal openlijk delen met anderen om de wereld een beetje realistischer te maken.

Verdiep je goed in de ‘plastic world’

Voor mij hoeft plastische chirurgie nu nog niet, maar ik sluit het niet uit. Ik vind dat als bijvoorbeeld een facelift mij in de toekomst gelukkig zou maken, ik dat lekker mag doen. Wel moet je flink goed research doen naar de kliniek waar je onder het mes gaat, want er zijn helaas nog steeds genoeg klinieken die je verminken. Ik heb me eens even verdiept in het aanbod en ontdekte Dr Wever. Als je ooit een strakker gezichtje wil, moet je naar mijn mening eens bij hem aankloppen. Hoewel er natuurlijk niks mis is met wat hangende vellen, als je elke dag in de spiegel moet kijken met tegenzin, dan is het toch fantastisch dat er een mogelijkheid is om dat te veranderen?

Ben je benieuwd naar wat Dr Wever allemaal in petto heeft? Bekijk dan eens de website: https://drwever.com/