Dat ouder worden vind ik maar niets. Waar ik vroeger uiterst flexibel was en nooit ergens last van had, betrap ik mijzelf er nu op soms kreunend iets van de grond op te rapen. Je weet wel, zo’n oude mensen geluid. Iets waarvan je dacht dat dat pad zou komen als je gepensioneerd was ongeveer. Zo dus ook als het om slapen gaat. Vroeger kon ik overal slapen. Geen enkele houding was mij te gek en qua ondergrond maakte het ook niet zoveel uit. Als ik nu op een harder matras slaap, ben ik de volgende dag gebroken. Het voelt dan alsof al mijn botten, vooral mijn heupen en onderrug, door een vrachtwagen overreden zijn. Dus heb ik in september een nieuw matras gekocht: zacht!

Een matras was niet voldoende

Alleen een ander matras bleek dus niet toereikend. Blijkbaar is tegenwoordig het soort kussen waar ik op lig ook van belang. Mijn nieuwe bij het matras aangeschafte product was in eerste instantie geweldig. Al snel merkte ik dat ik geen lange man ben en een hoogte van 14 centimeter toch echt wat te veel is. Het gevolg was pijnlijke nekspieren. Nou helpt het natuurlijk ook niet dat ik vaak voorover gebogen op mijn telefoon zit. Als tiener was dat geen probleem, maar als veertiger vindt mijn nek dat niet oké. Ja, lang leve de aftakeling. Enfin, een goed kussen bleek dus essentieel.

Een kussen uitzoeken

Een kussen aanschaffen is best een dingetje. Hoe weet ik nou wat lekker ligt uiteindelijk? Ik was over de 14 centimeter aanvankelijk ook enthousiast en dat bleek een totale miskoop. Hoe kan ik nou goed beoordelen of iets geschikt zijn is voor mij? Deze vraag legde ik neer bij de mannen van Best Life. Zij vertelden mij dat niet alleen je matras, maar ook je slaaphouding bepaalt wat voor een soort kussen het beste bij je past. Zo slaap ik voornamelijk op mijn rug en dan is een zijslaapkussen minder fijn. Manlief slaapt alleen maar op zijn zij en heeft dus weer een totaal ander kussen nodig. Je merkt het verschil pas als je per ongeluk verwisseld hebt. Het lag ineens heel vreemd. Als je dus mijn leeftijd bereikt hebt, moet je niet bezuinigen op je slaapbenodigdheden en gewoon voor comfort gaan door de juiste slaapondersteuning.

Mijn ervaring

Ik vind het oprecht heel lastig om mijn ervaring te delen. Ons leven is hectisch met minder slaap en meer tillen dan de gemiddelde persoon doet. Stress giert altijd wel in een bepaalde vorm door ons lichaam. Ik heb mij erbij neergelegd dat ik nooit helemaal uitgerust zal zijn zolang we kleine kinderen hebben. Wel kan ik zeggen dat de klantvriendelijkheid en geduld van de mannen van bestxlife mij erg verrast hebben. Ze denken mee en willen het graag oplossen. Ze streven naar een tevreden klant, dat is duidelijk. En waar ik blij van word, was de kussenwijzer test die op hun website staat. Zo kan je door het beantwoorden van een paar vragen ontdekken welke kussen het beste bij jou past. Als alle omstandigheden (kinderen, werk en dergelijke) dan goed zijn, zal je geheid heerlijk slapen. De moeite waard om eens te proberen dus!

Ik dacht dat het door mij uitgezochte kussen uiteindelijk niet helemaal voor mij geschikt was. Heb zelf nog met de mensen van Best Life erover gemaild! Maar afgelopen weekend heb ik een nachtje op een ander kussen gelegen en ik heb in tijden niet zo veel last gehad van mijn nek. Blijkbaar is de Best Life Arteni van traagschuim toch stiekem goed voor mij!