Manlief en ik hebben een flink meningsverschil waar we gewoon echt niet uit komen. Het is niets ernstigs hoor, maar we staan daar gewoon anders in. Ik heb het over zijn garderobe. Deze is, naar mijn mening, hoognodig aan vervanging toe maar hij vindt dat totaal onnodig nog. Het heeft allemaal te maken met zijn ecologische voetafdruk en duurzaamheid streven. Ik vind mijzelf al enigszins duurzaam, maar hij is neemt het nog een tandje verder. Gaten in zijn shirt zijn geen reden om het weg te doen. Eerlijk gezegd, ik heb ook een paar truitjes met een gaatje die ik nog niet weg kan doen. Ik begrijp het dus ergens wel. Maar zijn garderobe is er zeker wel nog een tikkie erger aan toe dan de mijne.

Thuis mag alles, op het werk is het anders

Als je thuis aan het werk bent, zal niemand er een issue van maken als de randen van je mouwen gerafeld zijn. Je kan alleen niet zo op het werk verschijnen. Manlief draagt gelukkig altijd een overhemd als hij op kantoor werkt. Daaronder draagt hij dan een wit shirt. En ja, enkele daarvan zijn op zich ook wel aan vervanging toe. Dat mag wel na weet ik veel hoeveel jaren. Ik heb wel eens overwogen om ondershirts van bamboestof voor hem aan te schaffen. Dat valt in de categorie duurzaam en voelt ook nog eens fijn aan. Althans, daar ga ik vanuit. De bamboestof rompertjes van de kleintjes in ieder geval wel. En iets zacht zoals op voor babyhuidjes is ook voor grote volwassenen mannen helemaal geschikt.

Ga voor bamboe!

Eigenlijk heeft kleding van bamboe meerdere voordelen: het blijft de hele dag fris en heeft vaak een perfecte pasvorm. Het materiaal is uiteindelijk ook beter dan katoen. Bamboe groeit natuurlijk, zonder kunstmest, pesticiden of extra besproeiing en levert per vierkante meter tien keer zoveel. En het is een vorm van gras, dus er hoeft niets gekapt te worden. Allemaal heel duurzaam dus. Maar het grootste pluspunt wat je overal terug leest, is dat het gewoon langer goed blijft dan katoen en altijd haar zachtheid behoudt. Misschien dus toch binnenkort manlief verblijden met wat nieuwe shirts!