Ik beschouw mijzelf als een intelligent persoon. Maar wat algemene ontwikkeling betreft zou het zeker wat beter kunnen. Een potje trivial pursuit is niet aan mij besteed. Alhoewel ik het wel leuk vind om te spelen. Net zoals een pubquiz. Geheid dat ik als laatste eindig. Neemt niet weg, dat ik wel gewoon mee blijf doen. Net zoals we elke week burgerijk naar Twee voor Twaalf kijken. En trots dat ik dan op mezelf ben als ik een antwoord weet! Ik hoop oprecht dat mijn kinderen wat meer algemeen ontwikkeld zullen zijn. Op mijn manier help ik ze daar een handje bij. Nou ja, Deltas eigenlijk door boeken zoals De Grote Kinderatlas. Want als het op aardrijkskunde aan komt, heb je niets aan mij. Ik weet net ongeveer waar Friesland ligt namelijk.

De Grote Kinderatlas is meer dan een kaart

Van vroeger ken ik eigenlijk alleen de Grote en de Kleine Bosatlas. Ergens verwachtte ik dat dat de De Grote Kinderatlas enigszins hetzelfde zou zijn. Maar het is zoveel meer! (Of ik herinner mij gewoon te weinig van die andere atlassen). Het start met wat uitleg over legenda’s en schalen en zo. Hartstikke handig natuurlijk. Daarna lees je over de record van de wereld, landen, klimaat en oceaan. Wist je bijvoorbeeld dat de blauwe merlijn de snelste vis is? Ik niet!

De Grote Kinderatlas

Het grootste gedeelte van de De Grote Kinderatlas beslaat de werelddelen en regio’s. Naast dat je een kaart met de landen en steden ziet, lees je ook de leukste feitjes over dat gebied. Zoals bijvoorbeeld het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, in Dubai staat. Leuk detail, wist ik uiteraard niet. En om het af te sluiten, tref je enkele pagina’s met alle vlaggen van alle landen. En het register achterin natuurlijk, zodat je zelf nog het een en ander kan na- of opzoeken.

Dit product is hier te koop

De Grote Kinderatlas