Whoop whoop! De versoepelingen komen er aan en dat betekent voor heel veel kindertjes ook dat er weer partijtjes gevierd gaan worden. Inmiddels heb ik, als ervaren ouder, twee praktische tips kinderfeestje voor je. Tips, die de kinderen ook extra blij maakt! Wij zijn gewoon doorgegaan met de festiviteiten, coronoproof natuurlijk, maar nu kunnen we eindelijk weer echt op pad gaan. Ik weet niet hoe het bij jou thuis is, maar hier kijken ze echt uit naar weer een kinderfeestje buiten de deur. Het scheelt mij enorm veel voorbereiding, (als ik niet van Kaat gebruik maak), dus echt erg vind ik het zelf ook niet. Ik hoop dat je daarom ook wat hebt aan deze twee extra tips!

Twee praktische tips kinderfeestje

Matching kleding

Als je van plan bent om het kinderfeestje extern te doen, bijvoorbeeld in het krijspaleis of een buitenspeeltuin, is het handig als je in één oogopslag de kinderen kan terugvinden. Dus niet alleen je eigen jarige en vriendinnetjes, maar ook die onbekende hoofdjes die verrassend genoeg uitgenodigd waren. Ik kan vaak echt niet voor de geest halen welke kleding ze die dag hadden aangetrokken. Als tip heb ik ooit van een andere ouder gekregen, dat je dan zelf matching outfits voor ze moet halen. Dit heb ik destijds ook gedaan toen de oudste zes werd. De meisjes vonden het geweldig dat ze allemaal in identieke shirts rond liepen. En ik herkende ze in een oogopslag. Je zag gewoon kliekjes roze rondrennen. Kinderkleding hoeft echt niet veel te kosten hoor! Deze shirts kwamen van de Zeeman, dus leuk om te zien en betaalbaar.

praktische tips kinderfeestje
praktische tips kinderfeestje

De grote snacktafel 

Traditiegetrouw versieren we onze eigen cakejes op een partijtje. Dit vond ik als kind al geweldig en mijn meisjes lijken het net zo leuk te vinden. Het is ook erg makkelijk. Je haalt een grote cake (zelfs voorgesneden mogelijk) met een bus slagroom. Verder de nodige eetbare versiering en je bent klaar. Maar om het nog wat specialer te maken, gooi het op een hoop. Kieper de potjes gewoon en laat de kinderen de versiering van tafel pakken. Als je tafel niet makkelijk af te nemen us, leg er dan eerst een plastic tafelkleed onder. De kinderen vinden het geweldig om te graaien en ze hoeven niet te wachten op elkaar met de potjes. Ditzelfde kan je ook doen met patatjes en frietsaus en ketchup. Gooi de berg patatjes in het midden en maak grote kringen van de sauzen er om heen. Plezier gegarandeerd!

Als je nog meer praktische tips kinderfeestje hebt, laat het dan weten in een reactie.

praktische tips kinderfeestje