Een kinderfeestje met DJ? Een goed idee!

We gaan de laatste weken van het schooljaar in en de agenda loopt helemaal vol. We mogen weer van alles. Blijkbaar is dat een vrijbrief voor veel ouders om gelijk vanalles te plannen in drie weken tijd. Mijn kinderen hebben serieus de laatste schoolweken gemiddeld twee kinderfeestjes per week. Soms zelfs dagen achter elkaar! De kinderen hoor je niet klagen. Ik ook niet zozeer, op de vermoeide koppies na dan. Ze zijn duidelijk aan vakantie toe. Alle kinderen wel denk ik, maar er moeten ook nog behoorlijk wat partijtjes in gehaald worden. Wij hadden een uitgebreid festijn met springkussen, maar een kinderdisco feestje lijkt mij ook wel wat.

Kinderfeestje met DJ

Als ik zo naar mijn eigen jeugd kijk, vond ik klassenfeestjes altijd geweldig! Heerlijk met elkaar dansen en zingen en zo. Het was altijd erg gezellig. Mijn eigen kinderen zijn ook erg dol op muziek. Als we op vakantie zijn naar een locatie met een minidisco moet dit festijn dagelijks ingepland worden. En ja, dan dansen ze volledig mee. De jongste heeft ook al haar dansgrooves ontdekt, dus dat belooft nog jaren minidisco. Hoe lang is het dan eigenlijk om zoiets voor een kinderfeestje te regelen? Dat kan zo makkelijk tegenwoordig. Een Kids-DJ lijkt nog sneller geregeld dan een PCR-test. En het is mogelijk voor alle leeftijden, dus ook de kleuters.

Samen doen

Nou kan ik mij voorstellen dat een kinderfeestje met DJ voor een verjaardagspartijtje misschien een beetje overdreven kan voelen gezien de prijs. Maar als je het voor een hele klas berekent, valt het echt wel weer mee. Hoe leuk is dat om met andere ouders te regelen als afsluiting van het schooljaar? Of in het begin van de nieuwe klas om elkaar beter te leren kennen. Onder het genot van een dansje komen kinderen beter tot elkaar. Al helemaal als er door de DJ tussendoor ook nog spelletjes gedaan worden. Kortom, een kinderfeestje met DJ is soms zo’n slecht idee nog niet.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock