Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen, Oeps

“Als je de verkeerde baby aan een ouder geeft”

Het is zo bijzonder om je pasgeboren kindje voor het eerst in je armen te houden. Alles is lief er aan en jouw kind is de mooiste van de hele wereld. Maanden later, als je de foto’s terug kijkt, zie je misschien dat de in jouw ogen prachtige baby maar een klein lelijk mormeletje was. Ouderliefde maakt blind! Maar hoe goed ken je je baby al vanaf begin af aan al? Zou je je kleine herkennen tussen alle pasgeborenen?

De kledingwissel
Jaren geleden werkte manlief nog op de afdeling gynaecologie in het ziekenhuis. Er was een Kerst, dat hij nachtdienst had en hij had aan het ziekenhuis toestemming gevraagd of ik mocht helpen op de kraamafdeling. Dat mocht ik! Er waren die nacht vier kleintjes geboren en ik mocht helpen met het eerste badje en aankleden en zo. Een hele bijzondere ervaring was dat. Op een gegeven moment was ik één van de mini’s aan het afdrogen en wilde ik hem gaan aankleden. De papa kwam naast me staan en gaf me een setje schone kleertjes. Heel voorzichtig was ik het kleine manneke aan het aankleden. Ik vond het doodeng met dat wiebelende hoofdje en kleine armpjes en beentjes. Enkele minuten later stond de moeder naast me, met een setje kleren. “Die man daar is niet mijn man. Zijn vrouw ligt in de kamer hiernaast”. Toen de man terugkwam bevestigde hij het verhaal en liet weten zich vergist te hebben. Hij (her)kende dus zijn eigen kind niet. Gelukkig was de moeder wel alert genoeg. Ik had helaas het jochie wel net aangekleed en nu moest ik hem weer van zijn kleertjes ontdoen en opnieuw aankleden. Weer met dat wiebelende hoofdje en mini armpjes en beentjes.

De borstwissel
Niet alleen ouders maken zulke fouten. Mijn collega vertelde mij, dat een vriendin van hem ook zoiets overkomen was. Haar kindje werd uit de couveuse gehaald en aangelegd, maar aan de borst van de andere mama, die tegenover haar lag in de ziekenhuiskamer. De vriendin dacht eerst nog “ah, wat schattig, ook zo’n kleintje” en zag toen ineens, dat het haar kleintje was, die daar gretig uit de borst van die andere vrouw aan het drinken was. Zowel de verpleegster als de kamergenote hadden het zelf niet eens opgemerkt. Alle baby’s lijken blijkbaar op elkaar.

Facebook Comments

«

»

4 COMMENTS
 • Saskia

  4 jaar ago

  Oeps.. Het zal je toch maar gebeuren. En dan maar hopen dat je wel het juiste kind mee naar huis toe neemt.

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Komt ook wel eens voor

 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Aargh! Dat vind ik best erg zeg!

 • Claudia Diependaal

  1 jaar ago

  Oh jee zeg. Dat een mama dat niet merkt na weken slaap tekort e gebroken nachten, maar jee zeg als ze nog in het zkh liggen. Wat erg zeg……

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Gastblog Sanne: naar Woezel en Pip in de bioscoop

Het was weer een bijzondere dag en ik ging alleen ...

Sluiten