Dat ik niet de meest handige vrouw ooit ben zal zeker geen verrassing zijn. Toch weet ik mezelf af en toe nog te verbazen over mijn eigen dommigheid. Het lijkt wel of af en toe mijn hersenen niet nadenken over mogelijke gevolgen van mijn handelingen. Zo ook dus afgelopen weekend.

Manlief lag met een fikse griep op bed, dus ging ik met de Muppets naar mijn ouders om hem wat rust te gunnen. De zon scheen behoorlijk, dus we waren niets anders van plan dan de hele dag lekker in en aan het zwembad te liggen. Zoals het een goede moeder betaamt, smeerde ik de dames elk uur braaf in met factor 50. Aan het einde van de dag was er dan ook geen enkel verbrand plekje zichtbaar op hun lijfjes. Waar ik echter niet bij heb stil gestaan is dat de hele dag een warme zon op het bolletje ook een ander effect kan hebben. Sanne heeft die avond namelijk al haar eten er weer uit gespuugd, omdat ze de warmte gewoon even niet kwijt kon. Gelukkig was ze na één spuugbeurt weer helemaal in orde. Minder gelukkig was dat ze alles eruit heeft gegooid op het vloerkleed bij mijn ouders. Ondanks het geboen van mijn moeder (ik was druk met Sanne bezig) was de zurige lucht de volgende dag nog te ruiken.

De dag daarna was  ook weer zo’n “succesje” van mijn kant. We zijn al een paar weken bezig met het zindelijk maken van Sanne. Inmiddels heeft ze bijna geen ongelukjes meer en hoeft ze alleen met het slapen nog een luier aan. Ze kan haar plas goed ophouden, dus toen ze zei dat ze zonder luier wilde slapen kon ik dat alleen maar aanmoedigen. Blijkbaar werkt haar blaascontrole nog niet goed als ze slaapt. En uiteraard had ik er niet bij stil gestaan, dat als je kind zonder luier gaat slapen je een zeiltje op het matrasje moet leggen. Het gevolg, een kletsnat bed! Mijn geluk was, dat de matrashoes het vocht heeft kunnen tegenhouden en het schuimgedeelte dus nog net droog was. Toch maar even langs de Hema binnenkort voor een waterafstotende molton.

Mijn hersencellen hebben dit weekend dus niet echt actief meegewerkt. Wel beschouw ik beide voorvallen als leermomentjes en heb ik er wat aan in de toekomst. Degene die het meest eronder heeft geleden is Sanne. Gelukkig heeft ze het mij vergeven en vindt ze mij nog steeds lief .