Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

““Dat ik daar nou niet bij heb stilgestaan!””

Dat ik niet de meest handige vrouw ooit ben zal zeker geen verrassing zijn. Toch weet ik mezelf af en toe nog te verbazen over mijn eigen dommigheid. Het lijkt wel of af en toe mijn hersenen niet nadenken over mogelijke gevolgen van mijn handelingen. Zo ook dus afgelopen weekend.

Manlief lag met een fikse griep op bed, dus ging ik met de Muppets naar mijn ouders om hem wat rust te gunnen. De zon scheen behoorlijk, dus we waren niets anders van plan dan de hele dag lekker in en aan het zwembad te liggen. Zoals het een goede moeder betaamt, smeerde ik de dames elk uur braaf in met factor 50. Aan het einde van de dag was er dan ook geen enkel verbrand plekje zichtbaar op hun lijfjes. Waar ik echter niet bij heb stil gestaan is dat de hele dag een warme zon op het bolletje ook een ander effect kan hebben. Sanne heeft die avond namelijk al haar eten er weer uit gespuugd, omdat ze de warmte gewoon even niet kwijt kon. Gelukkig was ze na één spuugbeurt weer helemaal in orde. Minder gelukkig was dat ze alles eruit heeft gegooid op het vloerkleed bij mijn ouders. Ondanks het geboen van mijn moeder (ik was druk met Sanne bezig) was de zurige lucht de volgende dag nog te ruiken.

De dag daarna was  ook weer zo’n “succesje” van mijn kant. We zijn al een paar weken bezig met het zindelijk maken van Sanne. Inmiddels heeft ze bijna geen ongelukjes meer en hoeft ze alleen met het slapen nog een luier aan. Ze kan haar plas goed ophouden, dus toen ze zei dat ze zonder luier wilde slapen kon ik dat alleen maar aanmoedigen. Blijkbaar werkt haar blaascontrole nog niet goed als ze slaapt. En uiteraard had ik er niet bij stil gestaan, dat als je kind zonder luier gaat slapen je een zeiltje op het matrasje moet leggen. Het gevolg, een kletsnat bed! Mijn geluk was, dat de matrashoes het vocht heeft kunnen tegenhouden en het schuimgedeelte dus nog net droog was. Toch maar even langs de Hema binnenkort voor een waterafstotende molton.

Mijn hersencellen hebben dit weekend dus niet echt actief meegewerkt. Wel beschouw ik beide voorvallen als leermomentjes en heb ik er wat aan in de toekomst. Degene die het meest eronder heeft geleden is Sanne. Gelukkig heeft ze het mij vergeven en vindt ze mij nog steeds lief .

Facebook Comments

«

»

8 COMMENTS
 • Kirsten

  3 jaar ago

  Dat zijn dingen die je in het vervolg niet meer zal tegenkomen 🙂 Denk dat iedereen wel van die dingen tegenkomt hoor.. Ik ben benieuwd wat het eerste bij mij zal zijn 😉

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Nog niets tot nu toe joh?

   • Kirsten

    3 jaar ago

    Ik ga eens goed moeten nadenken, maar weet zo niet direct iets 🙂

 • Marguerita

  3 jaar ago

  Oh die dingen maakt iedereen mee, kan gebeuren! Weet je waar je ook geen rekening mee houd? Als je net zi delijke kind bij jou in bed kruipt snachts… Ligt daar ook geen zeiltje… 😉

 • Esmée

  3 jaar ago

  haha, je bent ook maar mens hè. Super mama’s bestaan niet. Of slechts bij vlagen.. 😉

  • miriam

   3 jaar ago

   AUTHOR

   Jij geen super mama dan?

 • Yvonne

  3 jaar ago

  Ah dat kan gebeuren, je kunt ook niet overal aan denken

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Moederblunders - Wereld Van Mama on augustus 29, 2016
 • Instagram
  • “Ik wil niet slapen. Ik wil niet slapen”
  • Eh...tja. Soort van carnaval toch?
  • Mevrouw heeft spekkies gekregen 😍
  • Er is geen leuker speelgoed dan een pakje billendoekjes 😂
  • #newborn #1month #baby #babygirl #daughters #momsgirl #girlsmom #fourdaughters #sofieke #mamablogger
  • Dit zijn echt top kraamcadeau’s! Dankjewel @mamasliefste @lisetteschrijft en @lotuswritings
  • Valentijnsdiner met mijn skatjes @lisetteschrijft en @lotuswritings
  • Men noemt mij ook wel “de melkkoe van Nootdorp” 😂

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Mijn vader was bij de bevalling

  Jep, je leest het goed. Mijn lieve papa was aanwezig ...

  Sluiten