Warmte-uitslag. En nu?

Weer zo’n heerlijke zonnige dag achter de rug. Het lijkt gewoon zomer met die felle zon en hoge temperaturen. Voor mijn gevoel was het de laatste keer zo’n hitte toen Sanne net geboren was, dus zomer 2013. Het was toen zo warm, dat we bijna niet naar buiten konden. Binnen de kortste keren kreeg Sanne ook echt uitslag van de warmte. Haar hele lichaam zat onder de pukkeltjes en haar billetjes waren helemaal rood en kapot. Elke keer als ze plaste of poepte begon ze te huilen. Het was heel zielig om te horen. Uiteindelijk hebben we toch de oplossing gevonden. Ik had nog kraammatjes uit mijn kraampakket. Ik legde er eentje in de box en legde Sanne daar in haar blootje op. Al heel snel waren haar billetjes weer hersteld en werd de uitslag aanzienlijk minder. Deze methode werkt uiteraard alleen als de kleine nog rustig blijft liggen. En als de kraammatjes op zijn kan je deze gewoon bij de apotheek bijhalen.

Welke kleren neem je mee?

Het liefst bleef ik eigenlijk gewoon binnen met Sanne tijdens die hittegolf, maar af en toe moet je gewoon naar buiten. In theorie had ik een kraammatje in haar wagen kunnen doen, maar dat ging me wat te ver. Als we naar buiten gingen kreeg ze keurig een luier aan en een romper met korte of helemaal geen mouwen. Meestal legde ik haar dan op een dun vestje in haar wagen zodat ik, als het frisser werd, haar warmer kon aankleden zonder haar op te tillen en dus wakker te maken, De broekjes en sokjes lukten altijd wel, maar een slapende baby een shirt aantrekken is bijna onmogelijk te doen zonder de baby te verplaatsen. Voor als het echt kouder werd op de dag, had ik een heerlijk dekentje mee wat ik over haar heen kon leggen.

Veel drinken is belangrijk

Verder had ik heeeeeel veel water mee. Ik gaf borstvoeding en als ik niet genoeg dronk merkte ik dat gelijk aan mijn productie. Mijn vriendinnen, die flesvoeding gaven, lengden de melk aan met water zodat de kleine meer vocht binnen zou krijgen. Je wilt immers niet dat de baby uitdroogt. Als je merkt dat de plasluiers minder worden is het belangrijk dat je extra vocht geeft aan je baby.

Denk aan de zonnebrand

Wat verder ook zeker nooit mocht ontbreken in ons naar-buiten-gaan-hutkoffer was de zonnebrand. Ook al kwam Sanne nooit in de volle zon, ze werd toch altijd ingesmeerd. Ik had daarom standaard een flesje zonnebrand in mijn handtas om het niet te kunnen vergeten. Altijd handig om nog eens bij te smeren of als je ineens overvallen wordt door een heerlijk zonnetje.

Dit waren mijn tips. Heb ik nog iets gemist? Alle suggesties zijn welkom!

Lees ook: hoe kan je veilig zonnen