Veel festivals maken gebruik van polsbandjes. Bij het ene festival krijgt iedere bezoeker een bandje, terwijl het andere festival ze gebruikt om onderscheid te maken in de leeftijd. Ben je nog op zoek naar geschikte polsbandjes voor een festival dat je binnenkort organiseert? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 4 verschillende soorten festivalbandjes voor je op een rijtje. 

1. Geweven bandjes

Of je nu een groot of klein festival organiseert, geweven polsbandjes zijn altijd een goede keuze. Doordat deze bandjes van stof gemaakt zijn, is de kans klein dat ze gaan irriteren. Bovendien hebben geweven festivalbandjes een luxe uitstraling en kun je ze makkelijk omdoen bij bezoekers. Deze bandjes zijn vaak alleen verkrijgbaar met bedrukking. Hierdoor kun je de naam en de datum erop laten drukken. Meestal bepaal je zelf hoe ze precies bedrukt worden. Daarnaast heb je ook flink wat te kiezen als het op de kleur van deze polsbandjes aankomt. 

2. Papieren bandjes

Mogen polsbandjes niet al te veel kosten? Of ben je op zoek naar duurzame polsbandjes? Dan kun je voor papieren festivalbandjes kiezen. Ondanks dat deze bandjes van papier gemaakt zijn, kunnen ze tegen water. Daarbij komt dat ze ook nog eens bijzonder stevig zijn, waardoor bezoekers ze het hele festival prima kunnen dragen. Bij papieren polsbandjes kun je zelf kiezen of je ze laat bedrukken of niet. Als je ze als toegangscontrole wilt gebruiken, is het leuk als hier een tekst op staat. Gebruik je ze enkel om 18-plussers en 18-minners uit elkaar te houden? Dan kun je papieren polsbandjes in twee verschillende kleuren vertellen, zoals rood en groen. De rode bandjes zijn dan voor de 18-minners en de groene voor de 18-plussers. Op deze manier kan het barpersoneel direct zien of iemand wel of geen alcohol mag. 

Lees ook: familiehotel ’t Peperhuys

3. Siliconen bandjes

Wil je eens een keer iets anders dan een geweven of papieren festivalbandje? Kijk dan eens naar siliconen festivalbandjes. Deze armbandjes zijn niet alleen verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, maar kunnen ook nog eens bedrukt worden met een zelfgekozen tekst. Dit kan de naam van het festival zijn, maar ook een slogan. Je kunt de bandjes bovendien laten graveren. Wanneer je voor deze optie kiest, kun je de ingegraveerde tekst een andere kleur geven dan het bandje. Hierdoor valt het goed op. Extra bijkomstigheid van rubberen armbandjes is dat ze geen stoffen bevatten die huidirritatie veroorzaakt.

4. Plastic bandjes

Tot slot kun je ook nog voor plastic polsbandjes kiezen. Deze bandjes zijn vooral ideaal als je ze snel om wilt doen bij bezoekers. Voor het aanbrengen van plastic polsbandjes heb je namelijk geen gereedschappen nodig, waardoor de kans op een wachtrij een stuk kleiner wordt. Ook voor deze festivalbandjes geldt uiteraard weer dat je ze zowel bedrukt als onbedrukt kunt kopen.