Als je een alleenstaande ouder bent met kinderen, kan het best wel ingewikkeld en duur zijn om een leuke vakantie te boeken. Waar ga je als alleenstaande ouder met je kinderen naar toe?  Blijf je in Nederland? Hebben de kinderen het daar naar de zin?  Hoe kom je als alleenstaande mama of papa tot rust? Allemaal vragen die je wellicht bezig zullen houden. In deze blog wat suggesties voor een leuke en betaalbare eenoudervakantie.

Vakanties voor een ouder gezinnen.

Misschien heb je er al eens van gehoord. Een ouder gezin vakanties. Dat zijn georganiseerde reizen waaraan uitsluitend 1 ouder gezinnen kunnen deelnemen. Je kunt dus alleen als 1 ouder gezin deelnemen aan zo een vakantie. Er zijn mogelijkheden om in onder andere Nederland, de Ardennen, Frankrijk of Oostenrijk aan zo een eenoudervakantie deel te nemen. Geef je bijvoorbeeld op via de 1 ouder specialist Estivant. Bij deze specialist kan je ook gaan voor een skivakantie voor eenoudergezinnen. Allemaal geheel verzorgd en in groepsverband. Als je als alleenstaande ouder wilt genieten van een zorgeloze vakantie met gelijkgestemden, is een georganiseerde eenoudervakantie een goed plan. Je bent in goed gezelschap en maakt zeker nieuwe vrienden.

Als alleenstaande ouder een vakantiehuisje huren.

Heb je helemaal geen zin in een georganiseerde vakantie voor alleenstaande ouder gezinnen?  Boek dan een vakantiehuisje in de natuur. De natuur is dé plek om tot rust te komen. Of je nu de voorkeur geeft aan een vakantie in het bos of liever aan de zee vertoeft, er zijn altijd genoeg huisjes in de natuur beschikbaar. Tip. Als je kinderen hebt in de leeftijd van 12 tot 18 jaar zitten die waarschijnlijk niet te wachten op een vakantie in een huisje in de natuur. Dat is voor hen te saai. Boek in dat geval een huisje op een vakantiepark in de natuur. En dan bij voorkeur een vakantiepark met voorzieningen voor kinderen. Denk bij oudere kinderen aan een overdekt zwembad en discotheek. Hier vind je bungalowparken Nederland midden in de natuur.

Op wintersport vakantie als alleenstaande ouder.

Hou je van wintersport en zou je met je kind of kinderen op wintersport vakantie willen?   Er bestaan ook georganiseerde 1 ouder wintersport vakanties. Net als de andere een ouder vakanties zijn deze alleen toegankelijk voor eenouder gezinnen. Net zoals bij een 1 ouder vakantie voor de lente of zomer worden deze door de gespecialiseerde 1 ouder reisorganisaties georganiseerd en boek je zo een skivakantie inclusief vliegtickets, hotel of chalet en skipas. Het is zelfs mogelijk zo een 1 ouder skivakantie op basis van All Inclusive te boeken. Dan zitten eten en drinken in de prijs verwerkt. Als je een georganiseerde skivakantie voor een ouder gezinnen boekt, ga je zorgeloos op vakantie en bent in het gezelschap van andere 1 ouder gezinnen.

Meer mogelijkheden om op vakantie te gaan als alleenstaand ouder gezin.

Natuurlijk zijn er veel meer leuke mogelijkheden om met de kinderen op vakantie te gaan, ook binnen Nederland. Zo kan een kampeervakantie ontzettend leuk zijn. En je hoeft niet eens een eigen tent of caravan te hebben. Tegenwoordig kan je een luxe kampeervakantie boeken inclusief tent of safaritent. Dat heet “Glamping”. Bij aankomst is de tent al helemaal ingericht en de bedden opgemaakt. Op een camping vind je veel kinderen en andere alleenstaande oudergezinnen. Kamperen is voor actieve gezinnen zeker een leuk idee. Goedkoop, leuk en spannend.