Doordat elektrische auto’s duur zijn, ben je misschien niet bij machte om er eentje te kopen. Kijk in dat geval eens naar leasen. Je betaalt dan een bedrag per maand in plaats van een groot bedrag in één keer. Vind je de leaseprijs van een elektrische auto te hoog? Dan is een tweedehands elektrische auto misschien iets voor jou. Als je hier nog wel wat hulp bij kunt gebruiken, komen de volgende 4 tips vast van pas.

1. Verdiep je in de actieradius

Wanneer je op zoek gaat naar een elektrische auto, kun je niet om de term ‘actieradius’ heen. Hiermee wordt aangegeven hoeveel kilometer je met een volle accu kunt rijden. Omdat de actieradius van elektrische auto’s behoorlijk van elkaar kan verschillen, is het verstandig om je hierin te verdiepen. Je wilt immers niet om de haverklap met een lege accu komen te staan.

Heeft een tweedehands elektrische auto een actieradius van 400 kilometer? Verwacht dan niet dat je deze afstand er ook mee af kunt leggen. Er zijn namelijk verschillende factoren die de actieradius beïnvloeden, zoals de capaciteit van de accu, je rijstijl en de temperatuur. Kijk er daarom niet raar van op als je (veel) minder kilometers kunt rijden met een volle accu. 

2. Onderzoek de accu

Wil je een tweedehands elektrische auto private leasen? Besteed dan aandacht aan de accu. Je bent namelijk niet de eerste eigenaar van de auto, waardoor de accu mogelijk minder goed is. Dit kan gevolgen hebben voor de actieradius. Als je hier zelf geen verstand van hebt, kun je de accu door laten meten door een professional. Bij leasen is dit overigens minder belangrijk dan bij kopen. Veel leasemaatschappijen bieden namelijk alleen elektrische auto’s met kwalitatieve accu’s aan. Toch kan het geen kwaad om hier onderzoek of navraag naar te doen. 

Lees ook: welke autoverzekering hebben wij

3. Vergelijk occasions

Doordat steeds meer mensen elektrisch rijden, is het aanbod elektrische auto’s de laatste jaren gegroeid. Dit heeft ook invloed op de tweedehands markt, want het aantal occasions is een stuk groter dan een aantal jaar geleden. Hierdoor heb je iets om uit te kiezen. Daarom is het verstandig om tweedehands elektrische auto’s met elkaar te vergelijken voordat je een leasecontract afsluit. Op deze manier slaag je er namelijk in om de beste elektrische leaseauto te vinden. Bovendien voorkom je zo dat je onnodig veel betaalt voor private lease.

4. Kijk verder dan de prijs

Bij het vergelijken van tweedehands elektrische leaseauto’s kijken veel mensen naar de prijs. Hier is op zich niets mis mee, want een leaseauto mag niet te veel kosten. Staar je overigens nooit blind op de prijs, maar kijk altijd verder. Besteed bijvoorbeeld ook aandacht aan de voorwaarden van een leasecontract. Op deze manier slaag je er namelijk in om de beste elektrische leaseauto te vinden.