Van auto’s heb ik de ballen verstand. Nooit gehad en zal ik waarschijnlijk ook nooit krijgen. Ik ben al blij als ik weet waar de ruitenvloeistof of motorolie in moet. Laatst had ik mijn ouders gebeld, omdat er een lampje brandde en ik niet wist waarom. Bleek uiteindelijk dat ik per ongeluk iets had ingedrukt. Kortom, de mechanische toeters en bellen van een auto laat ik aan een ander over. Het moet gewoon rijden. De verzekering is ergens hetzelfde verhaal. Waar kan je je het beste verzekeren en wat moet je dan kiezen?

Casco of volledig?

Jarenlang hebben wij een auto gehad waar wij alleen een WA verzekering op hadden. Waarom? De leeftijd van de auto leende zich niet voor een uitgebreide verzekering. Het had wel gekund hoor, maar de mensen bij Allianz (waar wij ook echt verzekerd zijn), raadde ons dit af. Het had allemaal met de dagwaarde en je premies te maken. In 2020 hebben wij een andere auto aangeschaft met wat minder kilometers op de teller en wat jonger van aard. Daarvoor hebben wij toch wel echt een volledige verzekering afgesloten. Daar hoefden we niet lang over na te denken. Maar wanneer is het nou het omslagpunt dat je toch weer terug gaat naar alleen een WA verzekering? Uit mijn eigen kleine onderzoek is dat ergens tussen de zes en elf jaar leeftijd van de auto. En dan ook natuurlijk rekening houdend met het aantal kilometers dat die gereden heeft. Voor nu voor ons nog geen reden om niet all-risk verzekerd te zijn. En om eerlijk te zijn, vind ik het idee van een volledige schadervergoeding ook wel fijn.

Onze keuze voor Allianz

Waarom wij bij Allianz verzekerd zijn? Ik zal daar heel eerlijk over zijn. Toen ik tig jaar geleden mijn eerste auto kocht, kon ik bij de voorganger van Allianz per telefoon een autoverzekering afsluiten. Inmiddels ben ik daar al jaren klant en heb ik nooit verder om mij heen gekeken. Omdat ik aanzienlijk veel schadevrije jaren heb opgebouwd en omdat ik tot dusver haar service helemaal prima vind. Ik heb geen reden tot overstappen. Ik vind het fijn, dat ze ook met ons meedenken als het om verzekeringen gaat. Zo werd ons bijvoorbeeld bij de aanschaf van de nieuwe auto verteld dat, als we de premies voor een jaar in één keer betaalden, we een korting zouden krijgen. En nou ben ik dol op kortingen, dus zijn we akkoord gegaan. Geintje natuurlijk. Maar het is wel zo dat we tot dusver gewoon geen gedoe hebben gehad met Allianz en het contact altijd fijn is geweest. Uiteindelijk telt dat allemaal mee. Toch?