Nu het knusse seizoen is aangebroken, is het de perfecte tijd om je creativiteit de vrije loop te laten en je huis om te toveren tot een stijlvolle oase. Ontdek hoe je met gereedschapsmerk PARKSIDE zelf unieke meubelstukken kunt creëren, zoals een veelzijdige bijzettafel die ook als voetenbank kan dienen, wandplanken gemaakt van hergebruikt hout en oude riemen, en hoe je jouw favoriete fauteuil een nieuwe uitstraling kunt geven!

Met een beetje handigheid en de handige tips en hulpmiddelen van PARKSIDE kun je in een mum van tijd prachtige meubelstukken maken. Uitgerust met krachtige gereedschappen en bijpassende accessoires, en met een flinke dosis motivatie, zijn er geen grenzen meer aan je creativiteit. Laten we aan de slag gaan!

Autobanden transformatie

Maak een bijzettafel of voetenbank van afgedankte autobanden. Wat heb je nodig? Een autoband, touw, een houten plank, lijm en de handige PARKSIDE PSTDA 20-Li B3 pendeldecoupeerzaag en schroeven.

Hoe doe je het?

Zaag met de “PARKSIDE PSTDA 20-Li B3” pendeldecoupeerzaag twee passende houten cirkels uit sloophout en bevestig ze aan de boven- en onderkant van de autoband om het basisframe te creëren. Gebruik ongeveer 90 meter sisaltouw in de kleur van jouw keuze om het touw in een cirkel rond de hele band te lijmen, te beginnen vanaf het midden van het bovenste houten paneel. Het veelzijdige PARKSIDE snoerloze lijmpistool is hierbij ideaal, omdat het binnen 60 seconden opwarmt, zodat je zonder vertraging verder kunt gaan. Voeg indien gewenst meubelpootjes toe voor extra charme, afhankelijk van het beoogde gebruik, bijvoorbeeld als bijzettafel of voetenbank.

De gedetailleerde instructies zijn ook beschikbaar in videoformaat.

Geef je fauteuil een nieuwe look

Als je geen afscheid wilt nemen van je geliefde fauteuil, kun je hem eenvoudig herstofferen. De handige en compacte “PARKSIDE Hobby PHET 15 C2” elektrische nietmachine met comfortabele eenhandsbediening en antislip softgrip is de ideale metgezel om zitmeubels een frisse uitstraling te geven.

Stijlvolle wandplanken van hergebruikte materialen

Om wandplanken te maken van hergebruikte houten planken en leren riemen, snijd je de planken op maat en boor je gaten om de riemen te bevestigen. Monteer vervolgens de leren riemen aan de muur met de PARKSIDE 20 V accuboormachine en schroevendraaier “PABS 20 Li E6” en bevestig enkele schroeven en pluggen, zodat ze dienen als dragers voor de houten planken. Plaats de gesneden houten planken in de leren riemen, en je hebt een moderne wandplank met een vleugje industriële stijl om op te hangen!

Ga voor meer informatie over PARKSIDE naar www.parkside-diy.com/nl