De zwoele zomeravonden waarbij de avondzon haar zachte gloed over het terras werpt, verzorgt de perfecte sfeer voor een aperitief moment met vrienden en familie. Daarbij hoort uiteraard de perfecte apero plank. In dit artikel vind je enkele tips.

Mix smaken en texturen

Een geslaagd aperomoment begint bij een goed doordachte selectie van hapjes. Ga voor een mix van smaken en texturen, zoals knapperige bruschetta met tomaatjes en basilicum, romige hummus met verse groentjes om te dippen, en een selectie van fijne kazen met een assortiment van crackers. Zo creëer je een evenwichtige combinatie van zoute, zoete en hartige lekkernijen. 

Een verfrissend drankje

Wanneer het op drankjes aankomt, kan een verfrissende rosé niet ontbreken. Serveer de rosé goed gekoeld in stijlvolle glazen en geniet van de zachte tonen van rood fruit en bloemen. De rosé voegt niet alleen een heerlijke smaak toe, maar ook het geeft ook wat kleur aan de setting.

Om je apero-ervaring naar een nog hoger niveau te tillen, voeg je wat Pinot Grigio perfectie toe. Deze droge witte wijn heeft een subtiele fruitige toon. De verfrissende smaak van Pinot Grigio past perfect bij verschillende hapjes, van zeevruchten tot zachte kazen. Ook deze wijn schenk je het beste koel in. Laat de gesprekken bruisen terwijl iedereen geniet van deze heerlijke combinatie. 

De kunst van de presentatie

Het oog wil ook wat, dus naast de smaken is ook de presentatie van je apero belangrijk. Kies voor mooie serveerschalen en schoteltjes om je hapjes op te serveren. Leg de kaas op een mooie plank en vul de lege gaatjes met nootjes, druiven en de crackers. Snijd de groenten en fruit in lange reepjes of in stukjes, zodat je ze eenvoudig in de hummus of een andere dip kan dippen, en zorg voor een gevarieerde opstelling. Denk aan kleurrijke kommetjes met olijven, plakjes gerookte zalm en mini-bladerdeeghapjes. 

Laat het genieten beginnen

De beste apero draait niet alleen om het eten en drinken, maar ook om de sfeer en het gezelschap. Zorg voor comfortabele zitplekken, zachte achtergrondmuziek en een warme sfeer. Het draait allemaal om gezellig bijpraten, ontspannen en genieten.

Het geheim van een geslaagde apero zit hem ook in de details. Zorg voor kleine accenten zoals vers geplukte bloemen als tafeldecoratie en enkele geurige kaarsen die de avond een stuk gezelliger maken. Vergeet ook niet om wat leuke servetten en kleine vorkjes of prikkertjes klaar te leggen.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock