Een badkamer verbouwen doe je niet elke dag. Het is iets wat de meeste mensen slechts een paar keer in hun leven doen. Het is dan ook een flinke investering. Juist omdat de investering zo groot is en het een zeer belangrijke ruimte in huis is, wil je graag dat het direct juist wordt gedaan. Dat de renovatie straks geheel naar wens is. Hier komt echter wel wat bij kijken. Want waar moet je beginnen? Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Welke dingen mag je absoluut niet vergeten? Met dit artikel helpen we je graag op weg. 

Maak een 3D ontwerp 

De meeste mensen vinden het lastig om door een ruimte heen te kijken. Ze zien de badkamer, maar kunnen zich niet voorstellen welke mogelijkheden er zijn. Wat er allemaal binnen deze ruimte kan gebeuren. Herken je dit? Een 3d badkamer ontwerpen kan dan helpen om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden. Veel sanitairwinkels bieden tegenwoordig de mogelijkheid om een gratis ontwerptool te gebruiken. Deze zijn zeer eenvoudig in gebruik. Middels enkele handige opties stel jij binnen mum van tijd een goed badkamerontwerp samen. 

Heb je een ontwerp gemaakt waar jij tevreden over bent en wil je deze als basis voor je nieuwe badkamer gebruiken? Dan is het ook mogelijk om deze op te slaan en uit te printen. Vervolgens neem je het ontwerp mee naar de winkel, zodat deskundigen je kunnen helpen bij het realiseren van dit ontwerp. Zij kunnen eventueel ook verbeterpunten aangeven, zodat je de badkamer van jouw dromen kunt creëren en zeker weet dat deze aan alle wensen voldoet. 

Bepaal het budget 

Wat kost een badkamer renovatie? Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van de ruimte, het soort tegels dat je kiest, de meubels, enzovoorts. Je kunt de renovatie dan ook zo duur maken als je zelf wilt. Wees wel realistisch. Met duizend euro kom je er waarschijnlijk niet. Als je niet precies weet hoeveel de renovatie gaat kosten, zou je ook vrijblijvend een offerte op kunnen laten stellen bij de winkel. Op basis van jouw persoonlijke wensen, wordt vervolgens een berekening gedaan. Zo heb je een idee in welke richting je moet denken en een doel om naartoe te sparen. 

Zelf doen of laten doen? 

Een slimme manier om te besparen is door veel van de renovatie zelf te doen. Wees je er echter wel van bewust dat kennis en ervaring vereist is voor een goed resultaat. Als je twee linkerhanden hebt, is het allesbehalve een goed idee om te besparen door alles zelf te doen. De kans dat je grote fouten maakt is gewoon te groot. Het is vaak duurder om die fouten op te lossen, dan het direct door een professional te laten doen. Wees daarom realistisch in wat je wel of niet zelf kunt doen

Tip: voer zelf alvast alle sloopwerkzaamheden uit. Dit is iets wat bijna iedereen wel zelf kan en bespaart het klusteam veel werk. Hierdoor bespaar je eenvoudig op de arbeidskosten.