Het is al duidelijk dat mijn lezers wel van een beetje mysterie houden. Om verbaasd en verrast te worden. Vooral ook om de hersenen te gebruiken. Natuurlijk kan ik daar zelf alleen maar positief over zijn. De illusie kaarten werden bijvoorbeeld met groot enthousiasme ontvangen, maar ook alle educatieve boekjes lijken erg populair te zijn. En omdat ik graag je motivatie om bij te leren aanmoedig, heb ik vandaag wederom een leuk item van Uitgeverij Deltas voor je:

Zo cool is wiskunde

Vind je wiskunde cool? Wil je je vrienden en familie van hun sokken blazen met je kennis van getallen, meetkunde en vraagstukken? Dan heb je geluk! Dit boek staat boordevol supercoole trucs, ‘magische’ vormen, ongelooflijke weetjes, vreemde patronen en breinbrekende raadsels. Test alles eerst zelf uit en gebruik de trucs daarna om je familie en vrienden voor de gek te houden. Want zo leuk kan wiskunde zijn!

Op TikTok zag ik al wat leuke filmpjes voorbij komen met lucifers die verplaats moeten worden om een gewenst antwoord te krijgen. En dan zie je mensen echt er niet uitkomen. Het is vaak een stukje inzicht dat dan lijkt te missen. Gelukkig weet ik de meeste van deze uitdagingen wel op te lossen. Maar ik vond wiskunde vroeger ook heel erg leuk. De A variant dan.

In het boekje Zo cool is wiskunde kan je meer van dit soort trucs en raadsels terug vinden. Een super leuke manier om een beetje wiskundig inzicht op te doen, want er staat overal een begrijpelijke uitleg bij. En alles draait om getallen en vormen, zoals je verwacht bij wiskunde. Het is overigens ook een aanrader voor iedere illusionist in de dop, want als je de uitleg niet kent, sta je echt even verbaast als één van de trucs wordt uitgevoerd. Kortom, Zo cool is wiskunde is een leuk boekje om in huis te halen. Je koopt het bij Bol.

Zo cool is wiskunde