Het klinkt misschien een beetje raar, maar als ouder ben ik groot voorstander van zomerkampen voor kinderen. Eigenlijk ook wel als kind hoor, want ik heb mijn eigen ouders destijds ervan overtuigd mij op zeilkamp te laten gaan. Het was geweldig! Daarna volgde een talenkamp en mijn broer en zus gingen op klimkamp. Het was altijd even spannend met al die kinderen die je niet kent, maar uiteindelijk ook altijd weer een top week. Zo’n ervaring gunde ik mijn kinderen ook, zijn wij gaan kijken naar een zomerkamp in de buurt. Een goede vriendin attendeerde mij toen op Engels voor Bengels.

Engels voor Bengels Summer Camp

Wat het is? Een week lang zomerkamp voor basisschool kinderen, waar zij engels leren spreken en verstaan. Allemaal spelenderwijs uiteraard. De kinderen worden op hun leeftijd ingedeeld waar ook het programma op is aangepast. In de ochtend krijgen ze engels les om daarna sportief te gaan doen. Ook wordt er aandacht gegeven aan knutselen en muziek maken. En als het enigszins kan wordt er al geprobeerd een gesprekje te voeren in het engels. Dat is ook de voertaal van de leidsters van het Engels voor Bengels Summer Camp. Er wordt de hele dag in deze taal gesproken met elkaar en met de kinderen. Een betere manier om te leren is er niet!

Hoe was het?

Vorig jaar waren mijn oudste twee 4 en 6 toen ze voor het eerst in de zomervakantie naar Engels voor Bengels Summer Camp gingen. Deze mama vond het behoorlijk spannend, vooral vanwege de jonge leeftijd. Zouden ze de taal wel kunnen verstaan? Zouden ze zich niet alleen voelen? Dat soort vragen schoten door mijn hoofd. Ik had natuurlijk genoeg enthousiaste verhalen van anderen gehoord en erover gelezen, maar dat hoeft niet te beteken dat mijn kinderen het ook zo zouden ervaren. En wat hebben ze het naar hun zin gehad! Elke dag gingen ze vol enthousiasme weer naar het schooltje waar hun Summer Camp plaats vond. Super trots met hun Engels voor Bengels broodtrommeltje en in matching t-shirt. Dagelijks vertelden ze welke nieuwe woorden ze hadden geleerd en met wie ze die dag vriendinnetjes waren geworden. Ze probeerden ook echt al gesprekken in het engels te voeren met ons. De laatste dag was er een soort van show waarin we al hun werkjes konden bewonderen en ze een diploma kregen. Ze waren zo ontzettend trots! En wij ook! Ik kon ze dus al blij maken, dat ook dit jaar ze weer naar Engels voor Bengels Summer Camp mogen. Ze kijken er nu al naar uit! Dus ja, het is echt een leuk kamp voor kinderen. Zelfs voor de kleuters, dus meld ze aan voordat het vol is.

Nog wat extra informatie

Engels voor Bengels Summer Camp wordt gegeven in het hele land. Er is dus hoogstwaarschijnlijk een locatie bij jou in de buurt. Doorgaans zijn de eerste twee weken van de zomervakantie volle kampweken en zijn er aan het einde van zomervakantie nog korte kampweken. Je kan dus uit meerdere weken kiezen. De kosten voor een volle week van vijf dagen zijn wel dan weer €290, maar het is het echt zo waard. Zie ik je daar deze zomer?

Dit artikel is geschreven uit pure enthousiasme en op geen enkele manier gesponsord.

Engels voor bengels Summercamp