Er is zoveel ontzettend veel nieuw speelgoed verkrijgbaar en het ene is nog meer technisch geavanceerd dan het andere. Maar stiekem kan iets heel simpels ook bijzonder aantrekkelijk zijn voor een jong kind. Er is bijvoorbeeld niets zo magisch als een doodgewone knikkerbaan. Als kind hadden we een houten variant en ik kan mij deze nog goed voor de geest halen. Het had iets bijzonders om er een knikker in te doen en deze te volgen tot het eind. Als volwassene kan je daar eigenlijk niets bij voorstellen. Als ik aan mijn man zou vragen welk kinderspeelgoed hij nu het leukst vindt is het geheid Lego of Meccano. Maar wat als jij nou het bouwen Lego combineren kan met het magische van een knikkerbaan? Hubelino dacht er vast ook zo over, want zij hebben een knikkerbaan gemaakt die je zelf in elkaar moet zetten. Er is een kleutervariant, maar wij probeerde de versie voor gevorderden, namelijk de Hubelino Pi.

Hubelino Pi is een uitdaging

In eerste instantie was ik van plan de dames het zelf te laten doen. Zij kunnen immers zelfstandig hun Lego bouwpakketten in elkaar zetten, dus dan moest dit toch ook wel kunnen. Ik gaf ze de doos en de boekjes en wenste ze succes. Na nog geen vijf minuten zag ik al dat dat niet echt zou werken en mijn hulp toch wel enigszins nodig was. Weer vijf minuten later wist ik dat het een hele uitdaging zou worden de Hubelino Pi zelf in elkaar te zetten zonder het weer deels af te moeten breken of erger nog: manlief om hulp te moeten vragen! De plaatjes in het boekje zijn namelijk voor mij niet helemaal duidelijk. Het is echt goed kijken naar het aantal nopjes op een blokje en waar deze geplaatst moet worden. De afbeelding zijn soort van 3d wat ik persoonlijk het er niet makkelijker op vindt maken. Manlief had er uiteraard geen enkel probleem mee. Grrrrr. Oké eerlijkheidshalve, ik was hoogzwanger toen ik het in elkaar zette, dus mijn hormonen hielpen ook niet echt mee. De kinderen mochten mij assisteren door de blokjes alvast klaar te leggen bij elk plaatje. Dat maakte het in elkaar zetten een gezellige aangelegenheid. Ondanks mijn gevloek als ik iets te hard drukte en er een deel van mijn Hubelino Pi bouwwerk instortte.

Hubelino Pi

Leuk of niet?

Eerlijk? Ja, het is wel leuk (als je niet te hormonaal bent). Het is echt een uitdaging het goed in elkaar te zetten. Als je even wat afwijkt, wordt niet alleen je bouwwerk instabiel, maar ook de knikker rolt niet lekker meer. Het is dus een leuke manier om echt precies en vol geduld te werk te gaan. Dat maakt het wat minder geschikt voor een vijfjarige. Ik denk dat het bouwen echt het leukste is vanaf zeven jaar. Vooral ook als je de Hubelino Pi uitbreidingen erbij hebt. Dan kan het allemaal nog groter en spectaculairder. En als je echt hard core durft te gaan, ontwerp en bouw je gewoon je eigen knikkerbaan. Chapeau als je dat lukt! Voor de jongere kinderen is het bouwen van de Hubelino Pi misschien wat te lastig, maar spelen met de knikkerbaan blijft wel geweldig voor ze. Dus als papa of mama het in elkaar zet, dan is het ook voor de jonge kids een leuk cadeau.

Voor meer Hubelino Pi producten en voor meer informatie erover, neem je uiteraard gewoon een kijkje bij Bol.