Heb jij een oud huis gekocht en ben je aan het kijken hoe je dit stulpje kunt verduurzamen? Dan hebben wij nog een aantal goede tips voor je. Je woning verduurzamen is namelijk een van de beste dingen die je kunt doen omdat je zowel op de korte, alsook de lange termijn hier veel profijt van kunt hebben. Om je een beetje op weg te helpen, laten wij je in dit artikel zien welke vormen van isolatie je kunt toepassen wanneer je gelijk grote stappen wilt zetten. Het is namelijk verstandig om de grote oppervlakten van je huis zo goed mogelijk te isoleren. Dit is de beste manier om mooie resultaten te boeken waar je vele jaren plezier van zult blijven beleven. 

Isoleer de grote oppervlakten eerst

Als je je woning gaat isoleren, is het van belang om de grootste oppervlakten eerst aan te pakken. Je kunt namelijk een tochtraampje vervangen, wat zeker zin zal hebben, maar als dit raam zich in een tochtmuur bevindt, zet deze actie uiteindelijk weinig zoden aan de dijk. Vandaar dat wij je aanraden om eens te kijken of gevelisolatie iets voor je is. Door je gevel te isoleren kun je vaak heel veel energie besparen. Oude huizen hebben vaak ouderwetse spouwmuren die een laag isolerend vermogen hebben. Vandaar dat je meteen een groot verschil zult merken qua temperatuur in je woning wanneer je de gevel van isolatie voorzien hebt. Het zal binnen behaaglijker zijn en ook langer behaaglijk blijven zonder dat je de kachel weer aan hoeft te zetten. Informeer bij je isolatiespecialist naar de mogelijkheden want je kunt kiezen uit diverse materialen om je gevel mee te isoleren.

Je vloer van isolatie voorzien

Het tweede oppervlakte in je woning dat je zeker van goede isolatie zou moeten voorzien wanneer je echt resultaat wilt behalen, is je vloer. Veel oude vloeren hebben een kruipruimte waar de leidingen zijn aangebracht. Meestal bevindt zich in deze ruimte alleen maar lucht en dat isoleert slecht. Vandaar dat het de moeite loont om bodemisolatie aan te brengen. Je kunt kiezen uit diverse materialen, bijvoorbeeld steenwol, glaswol, xps of PIR. Welk materiaal jij moet of wilt gebruiken, hangt af van de situatie; is er bijvoorbeeld veel of weinig ruimte onder je vloer die opgevuld moet worden? Laat daarom altijd een specialist langskomen om de situatie te beoordelen en om een goed plan van aanpak te maken. Zo weet je zeker dat je vloer de isolatie krijgt die het meeste rendement op zal gaan leveren.

Je woning isoleren = de waarde van je woning vermeerderen

We gaven het in de inleiding al aan, isoleren betekent ook profiteren op de lange termijn. Breng je namelijk goede isolatie aan in je woning, dan levert dat een waardestijging op van je woning. Een goed geïsoleerde woning is namelijk veel meer waard dan een huis waar de warmte meteen uitvliegt. Mocht je je huis in de toekomst willen verkopen, dan zal het je zeker extra geld opleveren wanneer je woning door een professional goed geïsoleerd is.