Wat zijn jouw goede voornemens voor het komende jaar? Ga je beter aan jezelf denken en meer sporten bijvoorbeeld? Dat zijn vaak de dingen die men vraagt als het om de nieuwjaars voornemens gaat. Maar heb je ooit bedacht dat ook je huis soms wat extra aandacht nodig heeft? Een likje verf of een nieuwe dakkapel kan wonderen verrichten. Maar als je je huis echt verblijden wil, dan zijn screens wellicht een optie.

Wat zijn screens?

Als het om ramen gaat, zijn er zoveel opties om het licht buiten te houden. Denk aan rolluiken, lamellen, gordijnen en weet ik niet wat nog meer. Maar ken je ook screens? Het doet je een beetje aan rolluiken denken, maar dan van ander materiaal en zonder te rollen. Klinkt dat nog logisch? Het is eigenlijk een soort stof dat je naar beneden schuift om de kamer te verduisteren. Wij hebben het zelf in alle slaapkamers en zijn er erg blij mee. Het werkt erg gemakkelijk en is net weer wat anders dan de standaard gordijnen. Maar wist je ook dat er screens bestaan, die speciaal tegen de zon zijn? Deze vorm van zonwering is ideaal voor elk huis. Je geniet van optimale filtering van zonlicht en warmte, voorkomt hinderlijke schitteringen op je televisie of computer beeldscherm én behoudt het zicht naar buiten zonder dat er naar binnen gekeken kan worden. Klinkt goed toch?

Extra voordeel

Waarom zou je nou screens willen aanschaffen voor je huis? Omdat het een goedkopere en snellere optie is dan airco’s installeren. Met screens blijft je huis heerlijk koel zonder dat je daar elektriciteit voor gebruiken moet. En met de huidige energie tarieven is dat toch wel een fijne bijkomstigheid. Wat ook zeker een voordeel is, is dat het veel minder opzichtig. Geen uithangende units of verbouwingen die nodig zijn. Kortom, screens op of aan je huis is zeker de moeite waard eens te overwegen. Maar vergeet niet ook je eigen voornemens van jezelf in tact te houden!