Wij hebben overal harde vloeren in huis. Beneden ligt er een houten visgraat en boven hebben we laminaat. Toch denk ik er wel eens over om de hele boel te vervangen door tapijt. In ieder geval boven dan. Beneden lijkt de huidige vloer mij nog steeds wat praktischer. Iets met morsende kinderen en ondeugende katten. Het nadeel vind ik toch wel dat ik immer ijskoude voeten heb. Overdag kan ik dat prima opvangen met sloffen. Maar ‘s-nachts uit mijn bed op een koude vloer stappen is zo ontzettend naar. Dus ben ik toch een beetje aan het kijken naar iets van vloerbedekking op de tweede etage. Wist je trouwens dat het ook een grote impact hebben op de sfeer en uitstraling van een ruimte? Er zijn natuurlijk nog meer redenen waarom je wil overstappen op een tapijt. Ik licht het graag nader in.

Vloerbedekking is comfortabel

Zoals ik al zei, ik ben een echte koukleum. Terwijl ik dit typ aan de eettafel en overdag, draag ik mijn ochtendjas over mijn kleren heen. De kou die ik van de vloer voel afkomen is niet mis. Wat zou ik nu graag een warm zacht tapijt onder mijn poezelige voetjes willen hebben. Zie je het al voor je? Aan het werk aan de keukentafel terwijl je met je tenen door de pluisjes van de vloerbedekking heen woelt.

Vloerbedekking is warmte-isolerend

Wist je dat vloerbedekking is een goede isolator is en het de warmte in de winter binnen houdt. In deze bizarre tijden van torenhoge energie rekeningen kan dit een financiële uitkomst bieden. En je hoeft echt niet je hele vloer te bedekken. Een mooi tapijt kan al een behaaglijk gevoel creëren dan wel geven.

Vloerbedekking dempt geluid

Vloerbedekking dempt geluid en kan ervoor zorgen dat een ruimte rustiger aanvoelt. Dit is ideaal voor ruimtes waar je veel wilt ontspannen, zoals de slaapkamer. Er is niets zo irritant als krakende vloeren als er kinderen slapen. Vooral mijn man lijkt zich dan alleen als olifant te kunnen verplaatsen. Muizenstapjes lijkt hij niet te kennen. Alleen daarom al zou je iets op je vloer hebben willen liggen.

Fijner voor kinderen

Nu zijn de kinderen nog klein, maar als ze wat groter zijn zullen ze steeds meer op hun kamer willen spelen. Een koude vloer is dan niet helemaal geschikt meer. Ik heb goede herinneringen aan de warme vloerbedekking waarop ik eindeloos met de barbies heb gespeeld. Vooral in de wintermaanden is het heerlijk om wat zachts en warms onder je te hebben (klink dubieus, ik weet het).

En als je het teveel gedoe vindt om de hele kamer te veranderen, dan is een tapijt ook gewoon een goed idee. Het voordeel is eveneens, dat je deze ook weer kan weghalen als je de boel flink wil schoonmaken. Of tijdens de zomermaanden om wat koelte te verkrijgen. Kortom, tijd voor een poezelige vloer voor de komende winter! Dan nog een kleine tip van mij: denk goed na over de kleur!!! Een crèmekleurige vloerbedekking of tapijt ziet er heel chique uit, maar met kleine kinderen is dat een absolute no go! Ik spreek uit levenslange ervaring ;-).