Bij een verbouwing komt vaak meer kijken dan mensen in eerste instantie denken. Daarom is het verstandig een verbouwing niet te lichtzinnig op te vatten. Doe je dit wel? Dan kom je mogelijk voor verrassingen te staan. Maak daarom altijd eerst een overzicht en bepaal welke werkzaamheden je zelf uit kunt voeren en waar je een vakman voor nodig hebt. Als je niet goed weet welke vakmensen je in moet schakelen, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk een aantal vakmensen op een rijtje die onmisbaar zijn tijdens een verbouwing. 

Dakdekker

Een dakdekker is niet altijd onmisbaar, maar wel als je werkzaamheden aan jouw dak gaat verrichten. Ben je bijvoorbeeld van plan om een dakkapel te plaatsen? Of wil je jouw woning uitbreiden door middel van een uitbouw? Dan moet je nadenken over de dakbedekking. Het is mogelijk om dit zelf allemaal uit te zoeken, maar je kunt dit ook overlaten aan bijvoorbeeld een dakdekker uit Almere. Zo’n vakman weet precies wat de beste dakbedekking is en kan de dakkapel of uitbouw bovendien bedekken. Laat je het werk door hem uitvoeren? Dan weet je zeker dat de dakbedekking juist wordt aangebracht, waardoor de kans op een lekkage vrijwel nihil is.

Elektricien

De kans dat de elektra allemaal kan blijven liggen bij een verbouwing is niet bijzonder groot. Zo zitten de lichtpunten misschien niet op de beste plek en mogelijk wil je meer stopcontacten. Dit is geen klus die je zo even uitvoert, want er komt flink wat bij kijken. Zo moet je leidingen verleggen en hier de juiste kabels doorheen trekken. Om straks gebruik te kunnen maken van de stopcontacten of lichtpunten moet je ze bovendien aansluiten op jouw groepenkast. Heb je zelf geen verstand van elektra? Ga hier dan niet mee aan de slag, maar huur een elektricien in. Hij zorgt ervoor dat alles naar behoren werkt en sluit de boel bovendien veilig aan. 

Loodgieter

Naast een dakdekker en elektricien is een loodgieter eigenlijk ook onmisbaar bij een verbouwing. De kans is namelijk groot dat je afvoer- en waterleidingen moet verleggen. Dit is bijvoorbeeld nodig als je de indeling van de keuken of badkamer wilt veranderen. Het verleggen van leidingen is een lastige klus, waardoor je dit het beste over kunt laten aan een loodgieter. Besluit je toch zelf aan de slag te gaan? Kijk er dan niet raar van op als er na verloop van tijd een lekkage ontstaat. Door een vakman in te schakelen hoef je hier niet bang voor te zijn.

Aannemer

Weet je niet welke vakmensen je allemaal nodig hebt voor het verbouwen van jouw woning en heb je geen zin om dit allemaal uit te zoeken? Neem dan een aannemer in de arm. Hij hoort eerst aan wat de plannen zijn en gaat vervolgens aan de slag. Een aannemer zorgt er onder meer voor dat alle benodigde vakmensen worden ingeschakeld, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Jij hoeft je ook niet druk te maken over de inkoop van materialen, want dit regelt een aannemer ook allemaal voor je. Verder zorgt hij voor de vergunningen en is hij verantwoordelijk voor de bouwtekeningen.