Jeetje, het is gewoon alweer bijna een jaar geleden dat ik zuchtend, steunend en vooral ook klagend mijn laatste zwangerschapsdagen door ging. Komende maandag zou mijn uitgerekende datum zijn en vijf dagen later is ons lieve meisje ter wereld gekomen. Gewoon een jaar geleden! En wat een prachtige maar ook heftige twaalf maanden zijn het geweest. We hopen dat haar tweede jaar haar een rustiger jaar gegund zal worden met minder ziekenhuis bezoekjes. Gelukkig zien we in ieder geval alweer een paar maanden een zeer blije baby en we gaan ervan uit dat ze een nog blijere dreumes zal worden. Aan gebrek aan liefde zal het in ieder geval niet liggen.

Haar verjaardag laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Zaterdag de 13e heeft ze haar eerste feestje en we hopen dat ze dan zelfstandig zittend haar eerste stuk taart kan verorberen. We kijken er nu al naar uit om haar eerste mijlpaal met familie en vrienden te vieren.  Om haar dag extra speciaal te maken, hebben we de gasten om een bijzonder verjaardagscadeau gevraagd. Ons kleine meisje heeft immers genoeg spulletjes. Met twee grote zussen boven haar is het ook haast onmogelijk nog iets nieuws en origineels voor haar verjaardag te verzinnen. Daarom dat we voor haar eerste verjaardag om een bijdrage in haar naam hebben gevraagd. Niet voor haar spaarpotje, maar voor het goede doel en dan het Prinses Beatrix Spierfonds om precies te zijn. Dit goede doel steunt namelijk al het wetenschappelijk onderzoek naar spierziektes. En gezien de spiertjes van ons meisje leek dit ons wel toepasselijk. Als je bedenkt dat er honderden varianten spierziektes zijn en voor slechts enkelen een medicijn beschikbaar is, begrijp je ook gelijk de behoefte aan middelen voor deze onderzoeken.

Dus als mensen mij vragen wat Noor wil voor haar eerste verjaardag, zeg ik: een donatie aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Een beter cadeau kan zij zich niet wensen op dit moment.