Als je net verhuisd bent en je lieve 7-jarige zoon heeft een tijdje niet kunnen doen en laten wat zijn vriendjes allemaal wel hebben mogen doen, nou… dan heb je wel wat moois verdiend (zoals Twickto). Om het een en ander mogelijk te maken ging onze jongeman deze zomervakantie niet op vakantie maar hielden we het bij kleinere losse uitstapjes en ook op andere fronten deden we het even wat rustiger aan. Voor ons als relativerende ouders met een doel voor ogen viel dit prima vol te houden maar wanneer klasgenootjes stuk voor stuk op school komen met verhalen over verre bestemmingen of ruige uitjes is het voor zo’n manneke wel even slikken.

Op de grote dag had hij ook zijn (hopelijk) laatste zwemles. Dus terwijl wij heen en weer liepen met dozen en spullen ging hij met oma naar ‘het grote bad’ waarna ieder kind een briefje zou krijgen waarop stond dat ze volgende week A: vrij zouden hebben, of B: op mochten voor het diploma. De vreugde was groot toen bleek dat hij thuiskwam met briefje B! Meer redenen om je kind iets iets moois te geven hoef je toch niet te hebben?

https://meervanmir.eu/review-aviation-1-twickto-speelgoed-van-het-jaar/

Twickto Aviation #1

Op tafel stond een grote doos klaar van Twickto. Om precies te zijn de Twickto Aviation #1! Die grote ogen, die verrassende blik, de uitroep; “voor mij!?!”… schitterend! Het is dan ook echt een gave set: wel 318 losse onderdelen om de meest uiteenlopende constructies mee te bouwen; een enorm groot vliegtuig, een supersonische helikopter of een spacecraft (mocht het tijdens het spelen buiten de dampkring komen). Echt iets voor mijn kind wat zich uren kan vermaken met het constant uit elkaar halen en in andere vormen weer in elkaar zetten van allerlei soorten bouwspeelgoed. Regelmatig komt hij naar me toe om de laatste creaties aan me te laten zien. Zoals alles wat losse onderdelen bevat kun je na het bouwen ook hiermee je eigen fantasie de loop laten. Al vrij snel kwamen we er achter dat er nóg meer kan, het is een 3-in-1 set maar er staat ook nog een model online op hun website, even registreren en je kunt er ook nog een dubbeldeks vliegtuig mee maken. Kijk, en dat vind ik nou zo leuk hier aan: niet 1 ding bouwen en klaar maar gewoon 4 verschillende dingen! En of je nu kiest voor een transport of constructie thema of liever gaat voor dino’s of katten, alle sets steken zo in elkaar dat je er meerdere dingen mee kunt maken maar blijkbaar ook sets met elkaar zou moeten kunnen combineren (maar zo ver ben ik nog niet).

Nog meer bouwmogelijkheden  

Eenmaal enthousiast geworden ging ik even verder lezen op de site en kwam er achter dat dit coole constructiespeelgoed voor de verandering eens van Hollandse bodem komt! Hoe tof is dat?! Bedacht door een Nederlandse vader en doorontwikkeld door zijn zoon wordt Twickto niet alleen in ons eigen kikkerlandje ontworpen maar ook geproduceerd. Over stimulans namens van onze nationale economie hoef ik dan weinig meer toe te voegen lijkt me. Wereldveroveraars als we zijn is het uiteraard online verkrijgbaar dus ook fans in het buitenland zijn zo prima te bevoorraden.

Mijn zoon is een gelukkig manneke, een nieuwe plek om zich thuis te gaan voelen, het vooruitzicht naar het zwemdiploma en een grote doos vol met constructief speelgoed waar hij nog heel lang mee vooruit kan. Hij is nu bezig met een wagen te bouwen voor zijn knuffels. En wil hij meer? Dan vragen we dat toch gewoon aan Sinterklaas, hè mama? Tuurlijk schat.

Nog meer Twickto  

De Aviation #1 van Twickto is genomineerd voor speelgoed van het jaar in de categorie 8-9 jaar. Vergeet jij niet te stemmen?

Geschreven door Renée