Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Je eerste verjaardag zal ik nooit vergeten”

Mijn lieve kleine meisje is vandaag vijf jaar geworden. Ongelooflijk hoe snel de tijd is gegaan. Ik weet nog zo goed hoe ik op mijn babyshower stond, mijn vliezen braken en wat er allemaal door mijn hoofd schoot. Ik voelde een lichtelijke paniek herinner ik me. Het besef dat er een kindje zou gaan komen en dan vooral de wijze waarop. Ik had al wekenlang, nee maandenlang, tegen de bevalling op gezien en nu kwam deze geheel onverwacht weken te vroeg. Ik was namelijk 35 weken en twee dagen zwanger toen mijn vliezen braken. Ik weet nog hoe de dames op mijn shower eerst dachten dat het een grap was en daarna in rep en roer manlief probeerden te bereiken. Deze nam uiteraard zijn telefoon niet op. Toen we hem eindelijk te pakken hadden, zei hij heel droog dat ik eerst het ziekenhuis moest bellen en daarna pas hem. Van het ziekenhuis moest ik gelijk komen.

Alhoewel mijn vliezen gebroken waren, was er verder totaal geen actie wat aan een bevalling deed denken. Mijn lieve zus nam daarom de spulletjes van de babyshower gewoon mee naar de verlosafdeling om daar het feestje door te zetten. Heel schattig! Die nacht begonnen de weeën dan toch eindelijk. Ik wist in eerste instantie niet dat dat het was. Ik kon gewoon niet slapen, omdat mijn benen zo pijnlijk deden. Zelfs toen ze de volgende ochtend aardig doorzetten was ik nog in naïeve toestand en dacht ik dat het gewoon de spanning was. Toen ze om 12u zeiden dat ik naar de verloskamer ging, brak ik in huilen uit. Ik was er gewoon nog niet klaar voor.

Na zes uur weeën doorstaan had ik volledige ontsluiting. En toen hield alles op. Ik voelde helemaal niets meer en kletste er ronduit op los. Van de verloskundige hoefde ik ook nog niets, want de baby lag nog te hoog. Twee uur lang hebben we gewoon gewacht. Toen mocht ik gaan persen. De hele zwangerschap had iedereen mij verteld over de persweeën en dat die een verademing zijn en alles daardoor makkelijk verloopt. Ik heb geen enkele perswee gehad. Twee uur lang heb ik op eigen kracht moeten persen, maar elke keer schoot de baby weer omhoog. Op het laatst begon ze het wat moeilijker te krijgen en vond de gynaecoloog het genoeg. Hij zou het één keer met de vacuümpomp proberen en anders zou het een keizersnede worden. Ik wilde op dat moment beiden. Aan de ene kant was ik er klaar mee en moest ze eruit, maar ik vond het ook weer zonde van mijn harde werken als ze er met een sectio gehaald zou worden. Gelukkig bleek de pomp voldoende en was ze na een paar keer persen geboren. Om 22.03u!

Nu is mijn kleine babytje al een hele dame met een eigen willetje. Dit weekend heeft ze intens genoten van haar verjaardag en alle aandacht die ze kreeg. Maar ook zeker de cadeautjes zijn goed in de smaak gevallen. Komende woensdag heeft ze haar eerste verjaardagspartijtje waar ze (en ik overdrijf echt niet) al sinds het begin van het schooljaar over heeft.  Helemaal jarig dus.

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: De Orale Glucose Tolerantie (OGTT of suikertest) in de zwangerschap on juli 1, 2018
 • Instagram
  • Wat ben ik toch dol op deze draakjes. Vanochtend deden ze een show voor hun zusje. Natuurlijk wilden ze ook in kostuum naar school. Die blikken onderweg waren geniaal. Ik vind het heerlijk dat het mijn meiden niet kan deren en zij gewoon hun eigen weg gaan.
  • Yup!
  • Nog eentje dan. Zo stond ze op vanmorgen. @theprfactory
  • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
  • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
  • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
  • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
  • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Monster Jam 2018: een en al geweldig

  Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: de Monster ...

  Sluiten