Onze keuken komt echt uit het jaar nul. Oké, ik overdrijf wat enigszins, maar zo voelt het wel. De keukenkastjes zijn van glanzend witte lak en de koelkast mist twee lades en lekt zo nu en dan (eigenlijk aan vervanging toe). Het kookstel werkt op gas en het duurt soms even voordat het vonkje aangeslagen is. Manlief zegt altijd gewoon dat ik het niet kan en alles prima werkt. Kan zo zijn, maakt het nog steeds niet gemakkelijk voor mij. Er gaat dus ergens de komende jaren een moment komen dat ik de hele keuken veranderen wil. Dit zijn de grootste veranderingen, die ik voor ogen heb.

Hete kraan

Mijn zussen en mijn ouders hebben een extra kraan, zoals bijvoorbeeld deze van Grohe, waar kokend heet water uit komt. Het ziet er zo handig uit. Even de knop om en je hebt een kopje thee klaar. Nou ja, als je het zakje er ook in doet natuurlijk. Gezien ons ziekenhuisbezoekje (binnenkort meer daarover), was ik even klaar met kokend heet water. Maar als ik erover nadenk is een waterkoker misschien zelfs nog gevaarlijker in de buurt van kinderen dan een kraan waar een beveiliging op zit. Alleen daarom al is het een overweging waard.

Keramische kookplaat

Als we de keuken omgooien zal er ook geen gaskooktoestel terugkomen. Natuurlijk omdat alle woningen sowieso van het gas af gaan in de toekomst. Maar vooral omdat open vuur toch ook gewoon een extra gevaar is in een huis met kinderen. En met mij, want ik ben zeker niet de handigste. Keramisch koken is natuurlijk wel een andere manier van koken, maar je schijnt er snel aan te wennen. En de kookplaat zou snel afkoelen. Het enige nadeel is dat je vaak je gaspannen er niet voor kan gebruiken. Ach ja, een keertje extra shoppen is ook nooit verkeerd.

Keukenkastjes

Ik weet echt nog niet welke keukenkastjes ik zou willen, maar ik weet wel wat ik NIET wil. Met kleine kinderen zijn witte glanzende deurtjes geen succes. Elk vingerafdrukje is zichtbaar en aangezien ik geen poetsvrouw ben is dat gewoon niet handig. Werkelijk geen idee wat ik dan wel zou willen (suggesties zijn welkom), maar dat komt vast wel goed. Mijn keuze moet sowieso matchen met de Emob kasten. Wat mij wel dan weer leuk lijkt zijn deurtjes zonder handvatten, maar ik vrees dat dat met kleine kinderen niet handig is. Zoveel keuzes te maken dus, maar gelukkig is er nog genoeg tijd om daarover na te denken. We gaan immers nog geen nieuwe keuken kopen.