Mijn kinderen lijken met de dag groter te worden en ook steeds meer een eigen willetje te krijgen. Hartstikke leuk hoor, die individu’tjes. Maar soms kan het ook wel lastig zijn. Niet alleen als ze een totaal andere mening dan ik hebben, maar ook als ze het met elkaar niet eens zijn. Dat laatste komt gelukkig niet vaak voor, want ze hebben tot dusver veel dezelfde interesses.

Maar hoe ouder ze worden, hoe meer ze hun eigen voorkeuren krijgen. Vooral als het gaat om wat er op de tv gekeken wordt. De ene wil dan bijvoorbeeld graag Lego Friends terwijl de andere juist Elena van Avalor wil aanschouwen. Soms zijn ze tevreden met om en om kijken, maar af en toe is het beter voor de rust in huis als er een tweede scherm aan te pas komt. Dan heb je natuurlijk wel goed internet en dus ook een goede verbinding nodig. Glasvezel biedt uitkomst. Maar wat is glasvezel eigenlijk?

Wat is glasvezel?

Als het om internet gaat, schijnt glasvezel toch echt wel een musthave te zijn qua snelheid en kwaliteit. Toch bijzonder aangezien de vezel zelf zo dun als haar is. Met de snelheid van het licht kan je daarover data met elkaar delen. Dat klinkt erg Star-Trek-achtig, toch? Maar het is wel zo en het bestaat gewoon al vijftig jaar! Dus eigenlijk wordt er dus door middel van lichtsignalen over de vezels gestuurd, wat weer omgezet wordt in data. Allemaal zeer technisch. Je kan je er natuurlijk helemaal in verdiepen, maar eigenlijk wil je uiteindelijk alleen maar weten bij welke provider je moet zijn.

Glasvezel vergelijken

Gelukkig kan je online glasvezel internet vergelijken om een goede keuze te kunnen maken. Zelf zitten wij bij KPN, omdat wij daar alle diensten afnemen. Bovendien biedt deze provider veel extra voordelen wat betreft hun glasvezel mogelijkheid. Qua uploaden van data staan zij nog met stip bovenaan. Het is niet voor niets dat ze een 8.1 hebben gekregen van de Consumentenbond. Er kan dus nu zonder problemen tegelijkertijd naar Elena van Avalor en naar Lego Friends gekeken worden terwijl mama op haar laptop werkt. Handig!!!

Dit betreft een samenwerking.