Als je me nu al wat langer volgt, is het je vast niet ontgaan dat ik dol ben op mijn meiden leuke kleertjes aan te doen. Maar ook dat ik eigenlijk heel erg lui ben en dat de kledij ook weer niet teveel moeite mag kosten. Daarom hebben ze zoveel kleren, dat scheelt weer wassen. Mijn zusje, die nu de garderobes van de meiden leent voor haar dochter, zegt vaak genoeg dat ze het absurd veel kleding vindt. Het is echt niet zo, dat ik zo koopziek ben hoor (een tikkie maar). Met een ouder nichtje en lieve vriendinnen met dochters in grotere maten, kom je al snel uit op een zeer uitgebreide garderobe. Dit betekent ook lekker veel variatie in de kleding. Immers hebben verschillende mensen verschillende smaken.

Lees ook: Twee excentrieke types moeder als het om kleding gaat

Goed zoeken of goed geld uitgeven?

Het scheelt een hoop geld als je niet vaak nieuwe kleren hoeft te kopen. Aan de andere kant kan je het zelf zo duur maken als je wilt. Als je kind alleen maar in merkkleding rondloopt zal dat behoorlijk op de portemonnee drukken. Ik zelf heb er een beetje moeite mee om € 80 neer te leggen voor een jurkje dat maar heel eventjes gedragen zal worden. Toch ook wel weer jammer, want het zijn vaak echt heel leuke tuniekjes van de designermerken. Als je goed zoekt in de tweedehandskleding zaken, kom je soms nog wel eens een leuke outfit tegen voor een degelijke prijs. Het kost alleen zoveel tijd om al die kledingrekken langs te lopen en persoonlijk heb ik daar ook niet altijd zin in.

Makkelijk opgelost

Gelukkig is het ook mogelijk om online tweedehands merkkleertjes aan te schaffen. Ideaal, want vanachter de computer hoef je alleen maar de maat in te klikken, en eventueel je voorkeur in merk, en direct krijg je een overzicht van alle beschikbare outfits. Ik tikte bijvoorbeeld jurkjes in maat 98 in en kwam uit onder andere op een jurkje van MEXX voor slechts € 6,50! Dat zijn nou prijzen waar ik in ieder geval niet wakker van hoef te liggen. Maar neem vooral zelf gewoon een kijkje op merkkleertjes.com om te zien of er wat leuks bij zit voor je telg. Oh ja, je kan er ook terecht voor jezelf!