Verhalen van een werkende moeder
TOP
Zwangerschap en bevalling

“Gastblog Lisette: Moeders voor Moeders”

Met een grote tas vol groene flessen staat ze voor de deur. Heel onopvallend, maar niet heus. Ik heb vanochtend nog maar een zwangerschapstest gedaan, het zou tenslotte zonde zijn als ze voor niets zou komen. De informatrice van Moeders voor Moeders stelt zich voor en overlaadt me met folders. Die heb ik allemaal al, maar dat geeft niets. Nu heb ik iets gekregen omdat ik zwanger ben! Nu wordt het echt!

De zwangerschapstest die zij doet is ook overduidelijk: ik mag gaan plassen voor het goeie doel. Heel actief ga ik van start. Dit is het beste wat ik kan doen voor al die moeders die niet in één keer zwanger worden. Ik kan er zo wel tien bedenken. In de eerste week wil ik bijna al extra flessen gaan bestellen, zo goed ben ik bezig. Ik krijg ze allemaal vol. Ik vind het zelfs zonde om op school naar de wc te gaan. Al die schaarse hormonen, spoelen ze zomaar het riool in!

Na een paar weken neemt de motivatie wat af. De flessen stinken, en ze staan in de weg. En dan heb ik nog niet eens last van misselijkheid, ik kan me voorstellen dat je direct moet kotsen als je dat wel hebt en je draait zo’n fles open. Ook hoor ik vage verhalen over HcG dat voor dieten wordt gebruikt, om de Gooische Vrouw snel te laten afslanken. Dat motiveert toch een stuk minder!

In de laatste week zijn er meer flessen leeg dan vol. Ik ben het zó zat! Ik doe al vanaf week 5 mee, dus al meer dan tien weken ben ik bezig. Gelukkig krijg je er cadeautjes voor, dat verzacht de pijn een beetje. Een nijntje bestek en bordje, en ook nog een echofotolijstje.

Eén ding is me bijzonder meegevallen: ik woon midden in een dorp, naast een school, maar het is niemand ooit opgevallen dat die flessen bij mij werden opgehaald. Er kwam een anonieme, blanco bus aanrijden tot vlak naast de schutting, het was huub huub barbatruc en er stonden nieuwe flessen in de tuin. Een criminele uitwisseling is er niets bij. De anonimiteit is dus gegarandeerd! En de volgende keer doe ik vast weer mee, nu even een paar jaar bijkomen…

Ik ben Lisette, 32 jaar en moeder van drie kinderen. Voor MeervanMir beschrijf ik een aantal zaken die mij opvielen tijdens mijn eerste zwangerschap, tien jaar geleden. Omdat ik in die tijd studeerde voor verloskundige was ik mijn eigen proefkonijn ;). Je kunt meer van mij lezen op mijn eigen blog: www.lisetteschrijft.nl 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Henrieke

  3 jaar ago

  Ik heb meegedaan en vond het wel meevallen. Het was een extra motivatie om meer te drinken, om de flessen te vullen. Na een tijdje vond ik het ook niet meer zo stinken.

  Maar ik ben wel heel blij dat het al een tijd klaar is. Soms, vooral als ik een heel volle blaas heb, denk ik nog dat het boven een kannetje moet. 😉

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!
 • Zelf ondertekenen voor je identiteitskaart. We hebben even soort van geoefend. De “e” is lastig en in Veerle zitten er maar liefst 3! Maar in één keer geslaagd! We kunnen weer op vakantie dus.
 • Ze gaat nog net niet in de bak Duplo zitten
 • Dankjewel @bijdas voor de prachtige bloemen!
 • Ook deze dame is fan van je outfit @kellycaresse en @noppiesofficial Komt er weer een nieuwe lijn binnenkort?
 • Jeej, een sprongetje! #alleenmaarbijmamawillenzijn #negentienwekensprong #pittig #oeiikgroei #teamnosleep
 • Ik kreeg haar al met moeite erin, maar het jurkje van @ca uit doen bleek echt onmogelijk. Dus hebben we letterlijk de schaar er in gezet. 1x gedragen maar! #mamageeftslagroom #borstvoeding #ietsmetdikkearmpjes #hollandswelvaren
 • Sofieke heeft nu al een mening

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
https://www.shutterstock.com/image-photo/empty-railroad-track-going-into-fog-555025297
Op je medemens hoef je niet meer te rekenen

Ik begrijp werkelijk niets meer van de mensen van tegenwoordig. ...

Sluiten