Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Twee excentrieke types moeder als het om kleding gaat”

De titel is wellicht een tikkie misleidend, want er zijn behoorlijk veel verschillende typetjes mama’s als het gaat om kleding. Niet alleen voor zich zelf, maar ook voor de kinderen. Je kan denken aan die alleen maar in merkkleding lopen of de kids en ouders die daar totaal niet om geven. Ik zelf vind het zo nu en dan wel leuk, maar weiger €60 neer te leggen voor een rompertje puur omdat er een merkje op staat. De poep verpest die net zo hard hoor! Maar daar gaat het vandaag niet om. Er zijn in mijn ogen twee typetjes als het gaat om kinderkleding en dan met name de maat. Dit zijn de twee excentrieken, die ik de afgelopen jaren ben tegengekomen.

De moeder die haar kind groot ziet

Dit is de enthousiaste en trotse moeder, zoals ik het zie. Daar is uiteraard niets mis mee. Deze moeder ziet haar kind voor haar ogen groeien en kan niet wachten tot het weer in lengte (en mijlpalen) is toegenomen. Dit zijn doorgaans ook de moeders die heel hard en graag vertellen wat hun kind allemaal kan. Qua kleding betekent dat er vaak al grote maten worden ingekocht en gedragen. Het slobberende van de mouwen en broekspijpen wordt dan opgelost door ze tig keer om te slaan. En de ouder maar roepen dat het echt nodig is, want de kleine is zo groot en groeit zo hard.

De moeder die (te) lang wacht

Onder deze categorie val ik. Mijn kinderen lopen soms net wat te lang door in te kleine kleding. Dat komt omdat ik als ik een kledingstuk te klein vind, ik de volledige garderobe in die maat vervang door een grotere. En soms hoeft dat nog niet alleen vanwege één broekje. Het is als ik de oudste in een jurkje zie rondlopen dat net over haar billen gaat (dus meer een lang shirt is geworden) of wanneer de mouwen en broekspijpen meer naar driekwart neigen, dat ik bedenk dat het tijd wordt om de kleding te wisselen naar een grotere maat. Of wanneer je door de omgeving erop geattendeerd wordt dat het nu toch wel echt een te klein shirt is geworden. Je zou dus kunnen zeggen dat deze moeder een tikkeltje gemakzuchtig is ten opzichte van de hier eerder boven genoemde moeder en zo lang mogelijk nog de kleding die in de kast ligt wil gebruiken.

Gelukkig houden beide types moeder net zoveel van onze kinderen. Ik ben wel benieuwd of jij je herkent in één van de twee.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Voor merkkleding hoef je niet de hoofdprijs te betalen - MeerVanMir on januari 6, 2020
 • Instagram
  • Die voetjes 😍
  • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
  • Zusterliefde 😍
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
  • She’s rockin’ it 😂
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Totum Little Creators en Friends vriendschapssieraden

  Totum Little Creators Leren knippen Onze dochter heeft ineens helemaal ...

  Sluiten