Terwijl de temperaturen geleidelijk beginnen te dalen, denken steeds meer mensen na over hoe ze volgend jaar zomer hun huis kunnen koelen. Een van de mogelijkheden, is een mobiele airconditioning. 

Wat is mobiele airconditioning?

Een mobiele airco is een apparaat op wielen, die je kunt gebruiken om een specifieke ruimte te koelen. Bijvoorbeeld een kamer in je woning of een ruimte op je kantoor. Je stelt gemakkelijk de gewenste temperatuur in, maar het belangrijkste is het regelen van de luchtvochtigheid. De lucht wordt gekoeld door middel van koelvloeistof en het vocht wat ontstaat wordt afgevoerd door een afvoerbuis naar buiten. Er zijn verschillende maten mobiele airco’s te koop, al naar gelang de ruimte, die gekoeld dient te worden.

VOOR- EN NADELEN VAN MOBIELE AIRCONDITIONING

Voor wie is het geschikt?

Een mobiele airconditioning is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een huurwoning wonen, omdat zij vaak geen aanpassingen aan de woning mogen maken. Of voor mensen, die het niet zien zitten om gaten in de muren te boren voor een permanente airco. Ze zijn ook een geschikte optie voor woningen waar er geen ruimte is om de buitenunit van de airconditioner te plaatsen, omdat er bijvoorbeeld geen terras is of omdat de ramen zich in een niet-standaard positie bevinden.

We zullen je de voor- en nadelen van een mobiele airconditioner uitschrijven. Zo kun jij beslissen of dit de juiste aankoop is voor jouw woning of kantoor. 

De voordelen van mobiele airconditioning zijn onder meer:

  • Door de compacte afmeting past het in iedere ruimte;
  • Er is geen installatie nodig, dus na aankoop klaar voor gebruik;
  • Door de wieltjes is de mobiele airco makkelijk te verplaatsen naar een andere ruimte;
  • Ideaal om de kinderslaapkamer te koelen waardoor je kind beter doorslaapt;

De nadelen van mobiele airconditioning zijn:

  • Als de airco kapot is, is het meestal niet te repareren;
  • De goedkopere versies kunnen een behoorlijk geluidsniveau afgeven;
  • Duur in energieverbruik;
  • Te klein om grote ruimtes te koelen;

Voordat je besluit om een ​​mobiele airco te kopen, is het handig de voor- en nadelen en prijzen op de markt vergelijken. Kies de mobiele airconditioner op basis van de kenmerken van de kamer. En overweeg ten slotte de effectiviteit van de airconditioner. Wanneer je dit in je achterhoofd houdt, is het shoppen van een mobiele airco net zo easy-peasy als bij  het kopen van een wasmachine. succes!