Het is weer tijd voor mij om even lekker los te gaan op mijn blog. Even weer de boel op stelten zetten. En helaas voor het mannelijk geslacht, jullie zijn dit keer de pineut. Niet alle mannen hoor! Maar wel een groot deel volgens mij (niet de mijne overigens). Dus sorry alvast, als ik je op je teentjes getrapt hebt, maar soms moet ik gewoon dingen zeggen. Vandaag is het mannelijk lid het onderwerp. Soort van. Dan vooral het baby producerende gedeelte en de voorkoming ervan. Sterilisatie man oftewel snip snip!

Waarom het probleem van de vrouw?

Iedereen komt op een gegeven moment in de fase in het leven dat een kinderwens er gewoon niet meer is. Misschien is het vanwege de leeftijd of het er is gewoon al een compleet gezin gevoel. Hoe dan ook, nog een kindje erbij is niet meer zo nodig. Dan kom je terecht in de anticonceptie problematiek. Hoe ga je een nieuwe zwangerschap voorkomen? Natuurlijk kennen we allemaal de methodes wel: geen seks, condooms, de pil, de spiraal enzovoort. Als ik dan naar mij zelf kijk, ben ik geen groot fan van de eerste twee en de laatste twee zitten weer of met hormonen of kunnen vervelend worden. Maar waarom zou eigenlijk de vrouw voor anticonceptie moeten zorgen als het bij de man ook simpel opgelost kan worden met een klein ingreepje? Alleen maar omdat het bij het lid is, lijkt het voor vele mannen een probleem. Het idee van een knipje daar doet de benen kruisen. En het enige wat ik dan denk is hoe egoïstisch kan je zijn!!!

Het wordt tijd dat zij iets doen

Lieve mannen, het is een kleine ingreep. Hoe denk je dat die bevallingen voor ons vrouwen zijn geweest? Daar zijn wij maandenlang van aan het bijkomen terwijl de meeste van jullie na het knipje de dag erna alweer te pas zijn. Hoe kan je nou serieus je lieve vrouw, de moeder van je kinderen, met een serieus hoofd aankijken en zeggen dat er daar beneden niets gaat gebeuren omdat je of bang bent of geen pijn wil hebben of geen zin hebt? Heb je enig idee hoeveel wij vrouwen daar moeten doorstaan beneden? Niet alleen bevallingen, maar ook al die leuke controles met gynaecologische instrumenten en stokjes die weer wat weefsel wegschrapen en ga zo maar door. Daarnaast krijgen we tig jaren hormonen in ons lichaam gestopt om maar te voorkomen dat er ongepland een kleine verwerkt wordt. Los van de natuurlijke lichamelijke hormonen die vanaf onze tienerjaren tot na onze overgang door ons lichaam razen. Ook geen pretje, kan ik je zeggen. En dit allemaal doorstaan wij zonder te klagen (althans, niet voortdurend). Wees dan echte kerels, niet zo egoïstisch, en laat de arts gewoon één klein sneetje zitten in jullie voortplantingsorgaan (zonder al teveel pijn). Het stelt echt niets voor en wij hebben ons steentje al genoeg bijgedragen inmiddels. Het is nu jullie beurt!