Heeft jouw prullenbak zijn beste tijd gehad? Of heb je jouw woning en metamorfose gegeven en past de prullenbak niet bij de nieuwe inrichting? Een nieuwe prullenbak kopen is het dan de hoogste tijd voor. Dit is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Je kunt vandaag de dag namelijk talloze prullenbakken kopen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat kan gebeuren. Om jou een handje te helpen, zetten we hier 4 aandachtspunten bij het prullenbak kopen op een rijtje. 

Lees ook: stofzuigerzakken

Bediening 

Als je een prullenbak kopen wil, kijk je waarschijnlijk niet direct naar de bediening. Toch is dit wel een belangrijk aandachtspunt. Het is namelijk prettig als je jouw afval zonder al te veel moeite in de prullenbak kunt gooien. Voor wat betreft de bediening zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een prullenbak kopen waarvan je de deksel handmatig opent. Als je volle handen hebt, is dit niet bepaald handig. Daarbij komt dat er allerlei bacteriën aan de deksel kunnen gaan zitten. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een pedaalemmer of een prullenbak met sensor. 

prullenbak kopen afval scheiden

Inhoud

De inhoud van prullenbakken verschilt. Zo kun je een prullenbak met een inhoud van 10 liter kopen, maar ook met een inhoud van 60 liter. Om te bepalen wat voor jou de beste prullenbak is, kijk je allereerst naar het aantal huisgenoten. Voor drie personen volstaat een prullenbak van maximaal 30 liter, maar voor huishoudens met vijf personen of meer heb je een prullenbak van minimaal 40 liter nodig. Om de inhoud te bepalen, kijk je niet alleen naar het aantal personen. Nee, want ook de ruimte waarin de prullenbak komt te staan speelt een rol. In de keuken heb je bijvoorbeeld een grotere prullenbak nodig dan in de badkamer of op het toilet. 

zwarte prullenbak kopen
Hier zie je een mooie zwarte prullenbak tegen een zwarte muur bij Cassandra van Momambition.nl

Kleur 

Vroeger keken mensen niet of nauwelijks naar de kleur en vorm van een prullenbak. Dit kwam vooral doordat de afvalbak vaak op een niet-zichtbare plek stond, zoals in een keukenkastje. Tegenwoordig maakt de prullenbak steeds meer onderdeel uit van het interieur. Kijk daarom ook goed naar de kleur als je een prullenbak kopen gaat. Als je een zwarte keuken hebt, wil je hier mogelijk ook een zwarte prullenbak neerzetten. Mag de prullenbak wat jou betreft wel wat meer in het oog springen? Ook dat is geen probleem, want je kunt bijvoorbeeld ook een groene prullenbak kopen.  

Afvalscheiding

Een laatste aandachtspuntje bij het een prullenbak kopen is de afvalscheiding. Steeds meer mensen scheiden tegenwoordig namelijk hun afval. Als je dit ook doet, kun je verschillende prullenbaken kopen. Er zijn vandaag de dag overigens ook prullenbakken te koop die over meerdere emmers beschikken. Iedere emmer kun je gebruiken voor een andere afvalsoort, waardoor het scheiden van afval een fluitje van een cent wordt.