Een heerlijke nacht slapen is wat elke ouder wil, maar dat is iets wat in de eerste jaren als mama of papa soms ver te zoeken lijkt. Met vier kinderen is de kans op een gebroken nacht nog groter dan bij eentje. En al helemaal als er eentje ook nog eens meer kans heeft op night terrors heeft waar je niks aan kan doen, omdat deze gepaard gaan met het syndroom. Daarnaast zijn er nog die fijne sprongetjes wat ook vaak het nodige slaapgebrek veroorzaakt. Kortom, diepe wallen staan in mijn gezicht gegroefd. Als ik dus iets kan vinden dat helpt de kinderen in slaap te laten vallen en / of doorslapen, dan zal ik dat zeker weten proberen. Dus toen ik de mogelijkheid kreeg om een White Noise apparaat in huis te hebben, was ik er als de kippen bij.

Wat is White Noise?

Strak vertaald is White Noise gewoon witte ruis. Je kent het vast ook wel van een televisie van vroeger waar geen beeld op was anders dan een soort grijsachtig scherm. Dan hoorde je ook een zeer constant ruisachtig geluid. Dat is eigenlijk wel de bekende vorm van witte ruis. Een stofzuiger, die alleen aanstaat en verder niet zuigt, komt daar ook wel mee overeen. In 1990 is er een studie geweest (gepubliceerd in Archives of Disease in ChildhoodTrusted Source) waarin ontdekt was dat White Noise een positief effect zou hebben op het in slaap vallen van pasgeborenen. Van de 40 baby’s vielen er 32 relatief snel in slaap na het horen van het geruis. Het zou lijken op het geluid in de baarmoeder? Dat vind ik persoon lastig voor te stellen. Dan is een geluid zoals een hartslag meer logisch. Hoe dan ook, White Noise kan een baby dus helpen naar dromenland te gaan.

Eigenwijs kind

Nou zijn er enkele baby’s, die totaal niets moeten hebben van dit geluid. Mijn jongste is daar dus eentje van. Zodra ik de white noise aanzette werd ze pisnijdig op mij. Een product niet aan ons besteed dacht ik dus. Gelukkig zijn er op de NightCalm van Numsy, degene die wij in huis hebben, meerdere opties. Het was even ontdekken welk geluid het meest kalmerende effect op de kleinste telg had. Blijkbaar is zij een koalabeer in het vorige leven geweest, want niet alleen klampt ze zich zo aan mij vast maar ook de bosgeluiden maken haar rustig. Dus valt ze tegenwoordig onder het genot van vogelgeluiden in slaap. Meestal dan, want eigenwijs blijft ze sowieso dus het moeten slapen an sich wil niet altijd even goed vallen bij haar. Het gehele probleem is er dus niet door opgelost, maar het helpt wel enigszins.

De NightCalm van Numsy

Zoals gezegd, het is in huis gehaald als een White Noise apparaat voor de baby, maar we gebruiken juist de andere geluiden. Het was wel grappig om er even door heen te gaan, want je hoort de meest praktische dingen. Zo is er een geluid dat je de hele tijd ssssst hoort. Ook is er de trein, de regen, het onweer, de hartslag en weet ik niet wat nog meer. De NightCalm ziet er zelf uit als een soort half ei en heeft een rand dat oplicht als het aanstaat. De kleur kan jezelf aanpassen. Net zoals het volume. Ook zit er een timer op, dus staat het niet de hele nacht aan. Zo kan de kleine ook nog gewoon wennen aan de stilte om niet te afhankelijk van een apparaat te zijn. En wat ook erg fijn is, is dat er een goede accu in zit. Eenmaal opgeladen gaat het best lang mee. Dat maakt de NightCalm ook handig om mee te nemen op bijvoorbeeld de camping. Al met al dus zeker een leuk (white noise) product!

Meer informatie over dit product