Ik vind het nu zo’n spannende tijd! Niet vanwege het Sinterklaas gebeuren, maar omdat er iets heel bijzonders op de planning staat. Nou ja, niet bij mij. Maar bij mijn zus. Zij is namelijk in verwachting van mijn kleine neefje en kan elk moment gaan bevallen. Wel wat eerder dan gepland, want hij is nogal groot. Toen ze 36 weken zwanger was werd hij al 4100 gram geschat. Je begrijpt natuurlijk wel dat de gynaecoloog haar liever niet tot 40 wil laten doorlopen. Hij moet er immers ook nog uit (zonder al teveel schade achter latend). Maar wist je ook dat mijn zus vorig jaar ook al bevallen is? Haar twee zonen zullen net iets meer dan een jaar schelen. Erg pittig lijkt me, maar gelukkig is mijn zus een oermoeder. En het grootste probleem hebben ze al overwonnen: de kinderkamers!

Er is een nieuwe kamer nodig

Ze hadden natuurlijk al een prachtige babykamer voor mijn neefje van één. Echt een stoere babyjongen kamer. Maar ja, in deze kamer zou zijn broertje moeten komen te liggend, dus was al heel snel een interne verhuizing gepland. De oude kamer zou hetzelfde blijven, dus voor de grote broer moest iets nieuws verzonnen worden. Ik stelde het thema Winnie de Pooh voor, maar mijn zwager krijgt koude rillingen van het gele honingetende beertje. Dit was een duidelijke no go. Mijn andere suggesties werden overigens net zo hard van tafel geveegd. Terwijl ik altijd zoveel goede ideeën heb! Blijkbaar hadden ze iets meer inspiratie nodig dan van een liefhebbende tante. Ik heb ze dus dan ook maar gewezen op de website van Petite Amélie. Gezien hun liefde voor hout had ik een vermoeden dat ze daar wel zouden kunnen slagen.

Niet zomaar een plankje

En inderdaad, een dag later vertelden ze mij dat zoiets gaafs hadden gezien en gekocht. Het was een muurplankje in de vorm van een vliegtuig. Het klonk wel erg leuk voor een jongens peuterkamer. Ik vroeg voor welke kleur ze gekozen hadden en ze zeiden naturel. Dat leek hun wel een coole look. Daar zijn ze wel van terug gekomen, want naturel bleek wel erg naturel te zijn. Dus mocht mijn zwager aan de slag met schuurpapier, verf, lak en weet ik wat nog meer.

Ondertussen werd mijn zus maar dikker en dikker en leek de tijd te dringen. Het was al duidelijk dat het kleine neefje eerder zou komen, dus de weken die mijn zwager nog dacht te hebben verdwenen voor zijn ogen. Gelukkig kon hij zich een weekend goed kwaad maken en heeft het vliegtuigplankje naar zijn smaak gepimped. En eerlijk is eerlijk, het resultaat is er ook echt naar. Persoonlijk vind ik het zo leuker dan de standaard kleurtjes waar je uit kan kiezen. Het is zo perfect voor de kamer van mijn grote kleine neefje. En nu alles gereed is, mag de kleine wat mij betreft wel komen.