Verhalen van een werkende moeder
TOP
Baby uitzet

“Met spoed een nieuwe kinderkamer”

Ik vind het nu zo’n spannende tijd! Niet vanwege het Sinterklaas gebeuren, maar omdat er iets heel bijzonders op de planning staat. Nou ja, niet bij mij. Maar bij mijn zus. Zij is namelijk in verwachting van mijn kleine neefje en kan elk moment gaan bevallen. Wel wat eerder dan gepland, want hij is nogal groot. Toen ze 36 weken zwanger was werd hij al 4100 gram geschat. Je begrijpt natuurlijk wel dat de gynaecoloog haar liever niet tot 40 wil laten doorlopen. Hij moet er immers ook nog uit (zonder al teveel schade achter latend). Maar wist je ook dat mijn zus vorig jaar ook al bevallen is? Haar twee zonen zullen net iets meer dan een jaar schelen. Erg pittig lijkt me, maar gelukkig is mijn zus een oermoeder. En het grootste probleem hebben ze al overwonnen: de kinderkamers!

Er is een nieuwe kamer nodig

Ze hadden natuurlijk al een prachtige babykamer voor mijn neefje van één. Echt een stoere babyjongen kamer. Maar ja, in deze kamer zou zijn broertje moeten komen te liggend, dus was al heel snel een interne verhuizing gepland. De oude kamer zou hetzelfde blijven, dus voor de grote broer moest iets nieuws verzonnen worden. Ik stelde het thema Winnie de Pooh voor, maar mijn zwager krijgt koude rillingen van het gele honingetende beertje. Dit was een duidelijke no go. Mijn andere suggesties werden overigens net zo hard van tafel geveegd. Terwijl ik altijd zoveel goede ideeën heb! Blijkbaar hadden ze iets meer inspiratie nodig dan van een liefhebbende tante. Ik heb ze dus dan ook maar gewezen op de website van Petite Amélie. Gezien hun liefde voor hout had ik een vermoeden dat ze daar wel zouden kunnen slagen.

Niet zomaar een plankje

En inderdaad, een dag later vertelden ze mij dat zoiets gaafs hadden gezien en gekocht. Het was een muurplankje in de vorm van een vliegtuig. Het klonk wel erg leuk voor een jongens peuterkamer. Ik vroeg voor welke kleur ze gekozen hadden en ze zeiden naturel. Dat leek hun wel een coole look. Daar zijn ze wel van terug gekomen, want naturel bleek wel erg naturel te zijn. Dus mocht mijn zwager aan de slag met schuurpapier, verf, lak en weet ik wat nog meer.

Ondertussen werd mijn zus maar dikker en dikker en leek de tijd te dringen. Het was al duidelijk dat het kleine neefje eerder zou komen, dus de weken die mijn zwager nog dacht te hebben verdwenen voor zijn ogen. Gelukkig kon hij zich een weekend goed kwaad maken en heeft het vliegtuigplankje naar zijn smaak gepimped. En eerlijk is eerlijk, het resultaat is er ook echt naar. Persoonlijk vind ik het zo leuker dan de standaard kleurtjes waar je uit kan kiezen. Het is zo perfect voor de kamer van mijn grote kleine neefje. En nu alles gereed is, mag de kleine wat mij betreft wel komen.

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • OMa Will

  1 jaar ago

  Wat een leuk boekenplankje voor een jongenskamertje.
  Zo gaaf! Ga ook even kijken.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Eindeloos bouwplezier met de Aviation #1 van Twickto - MeerVanMir on december 4, 2018
 • Instagram
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!
  • Zelf ondertekenen voor je identiteitskaart. We hebben even soort van geoefend. De “e” is lastig en in Veerle zitten er maar liefst 3! Maar in één keer geslaagd! We kunnen weer op vakantie dus.
  • Ze gaat nog net niet in de bak Duplo zitten
  • Dankjewel @bijdas voor de prachtige bloemen!
  • Ook deze dame is fan van je outfit @kellycaresse en @noppiesofficial Komt er weer een nieuwe lijn binnenkort?
  • Jeej, een sprongetje! #alleenmaarbijmamawillenzijn #negentienwekensprong #pittig #oeiikgroei #teamnosleep
  • Ik kreeg haar al met moeite erin, maar het jurkje van @ca uit doen bleek echt onmogelijk. Dus hebben we letterlijk de schaar er in gezet. 1x gedragen maar! #mamageeftslagroom #borstvoeding #ietsmetdikkearmpjes #hollandswelvaren
  • Sofieke heeft nu al een mening

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Sinterklaas is hartstikke leuk en ook totaal niet

  Elk jaar kijk ik, net zoals mijn kinderen, echt uit ...

  Sluiten