Als je mij al wat langer volgt, weet je dat we pas in 2014 in onze huidige woning zijn gaan wonen. Misschien weet je ook dan wel dat we daarvoor een appartement met een enorme woonkamer hadden. Maar hoogstwaarschijnlijk weet je niet dat we dáárvoor in een hofje hebben gewoond. Meerdere jaren hebben we lief en lied met elkaar doorgebracht op een oppervlakte van 35m2 verdeeld over drie verdiepingen. Dat we nog bij elkaar zijn, betekent dus dat we echt van elkaar houden. En je wordt wel creatief met je ruimte als je kleiner woont. Want alles is echt een stuk kleiner. Enige badkamer inspiratie was toen ook wel handig geweest, want we hadden vooral ook een kleine badkamer, bijna douchecabine, in onze woonkamer. Het was eigenlijk niet meer dan een hokje. Toen we dus verhuisden en ineens een echte ruimte ervoor kregen, voelde dit als een balzaal. Nu kon ik gaan inrichten! Deze tips kwam ik online tegen:

1. Maak gebruik van spiegeldeuren

Spiegeldeuren maken de ruimte optisch groter en zorgen ervoor dat je badkamer er fris en lichter uitziet. Bovendien zijn spiegeldeuren ook heel praktisch, want je hebt meteen een plek waar je je kunt opmaken of je haar kunt föhnen.

2. Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren zorgen ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Ga dus voor een licht gekleurde muur of vloer, en kies ook voor lichtkleurige meubels.

3. Gebruik hangende wastafels

Hangende wastafels zijn perfect voor kleine badkamers, want ze nemen minder ruimte in beslag dan een normale wastafel. Bovendien zien hangende wastafels ook nog eens heel stijlvol uit, dus je badkamer zal er meteen een stuk chiquer uitzien.

4. Hang spiegels op strategische plekken

Spiegels reflecteren het licht en maken de ruimte optisch groter. Hang dus spiegels op strategische plekken, zoals boven de wastafel of aan de muur tegenover het raam.

5. Zorg voor voldoende opbergruimte

Opbergruimte is heel belangrijk in een badkamer, want je wilt natuurlijk niet dat alle make-up, toiletartikelen en handdoeken rondslingeren. Zorg dus voor voldoende opbergruimte, bijvoorbeeld in de vorm van een kast of een wandrek. Door deze tips toe te passen, creëer je een prachtige, trendy badkamer waar je je helemaal thuis zult voelen.

Vooral het laatste is zeer belangrijk. Met een huishouden van zes lijkt er nooit genoeg opbergruimte te zijn. Vooral niet als je, net als ik, alles in bulk inslaat. Verplaats dan soms ook gewoon het een en ander naar een gangkast. En wat het meest belangrijk is: richt in waar jij je fijn bij voelt. Je maakt je eigen trend!!!!