Het huishouden is gewoon niet mijn ding. Dat geef ik eerlijk toe. Dat neemt niet weg dat ik het wel heerlijk vind als het hier schoon en opgeruimd is. Natuurlijk heb ik daar mijn hele lieve hulp voor, maar ik zelf probeer ook wel af en toe de handjes uit de mouwen te steken. Zo ben ik oprecht nog steeds heel blij met mijn steelstofzuiger en hang ik tegenwoordig in de zomer mijn was buiten. De innerlijke huisvrouw in mij komt steeds meer naar boven. Laatst maakte ze ook weer even acte de présence toen ik voor de zoveelste keer over één van de schoenen van de kinderen bijna mijn nek brak. Ze hebben teveel verschillende schoeisels en ze gooien ze allemaal op een hoop in het hoekje in de gang onder hun jassen. Dit is niet alleen een ergernis om naar te kijken, maar het kost ook nog eens veel tijd. Voordat je namelijk de andere schoen van het paar in die enorme stapel gevonden hebt, ben je zo zeker een aantal minuten verder. Dus deze mama ging op zoek naar schoenenkasten.

Nooit bezuinigen op schoenenkasten

Bij mijn grote vriend Ali Express had ik een heel leuk rekje gevonden om de schoenen op te plaatsen. In prachtig roze zou ik op drie verschillende lagen het schoeisel kunnen stapelen. Een paar maanden heb ik braaf gewacht op mijn bestelling. Het was, zoals wel vaker gebeld bij Ali, een redelijke deceptie. Het rekje is van duidelijk inferieure kwaliteit en staat behoorlijk instabiel. De pijpjes, die de steunpilaren moeten voorstellen, kan ik met mijn eigen kippenkracht indeuken. Deze schoenenkast is dan ook al een paar keer ingestort, wat mijn ergernis niet ten goede is gekomen.

Wel de moeite waard

Wat wel weer een voordeel van het rekje is, is dat ik op een goedkope manier heb kunnen ontdekken of het werkt bij mijn kinderen en in ons huishouden. Tot mijn grote vreugde is dat zo. De meiden zetten braaf hun schoenen op de juiste plek. Het gevolg is dat er beduidend minder schoenen door het huis zwerven, de paartjes altijd compleet zijn, er dus minder tijd kwijt is aan het zoeken van schoeisel en het er enigszins geordend uitziet in dat betreffende hoekje in de gang. Een schoenenkast of -rek kan dus zeker een oplossing zijn. Maar dan wel eentje van kwaliteit en niet voor een prikkie uit China.

Zelf ben ik op het internet al diverse schoenenkasten tegengekomen welke naast opbergruimte ook een mooie spiegel hebben. Of gewoon net wat mooier, chiquer, afgewerkt zijn dan een standaard rekje. Heb jij een schoenenkast thuis staan en waar moet ik volgens jou op letten bij de aanschaf? Alle suggesties zijn welkom!