Het is nu officieel zomer! Je zou het niet zeggen met de zoveelste regenbui, maar het is toch echt zo. Tijd dus om de zomerspullen tevoorschijn te halen. Zonnebrand, strandlakens, strandballen, schepjes, emmertjes en weet ik wat nog meer. En als je net als ik geen groot fan van zand of een massa mensen bent, haal je uiteraard ook je opzetzwembad tevoorschijn. We hebben nu nog zo’n miniformaat wat helemaal geschikt is voor de kleintjes, maar ooit gaan we hardcore voor een grote variant.

Chillen met je billen

Het weer is nu nog te wispelturig om een groot opzetzwembad neer te zetten. Er gaat enorm veel water in zo’n ding en ik. vind het zonde om het dan voor een paar dagen maar op te zetten. Maar de kleintjes willen wel graag verkoeling. Vooral de kleuter is enorm fan van water. Daarom zet ik nu elke keer een minibadje voor ze klaar. Daar gaat ook wel wat litertjes in, maar uiteindelijk beduidend minder. Dan voel ik mij niet zo schuldig als ik het na twee dagen leeg kieper. Mijn kleinste twee meisjes kunnen er uren in vertoeven, wat deze mama ook weer blij maakt. Dat beschouw ik als mijn rustmomentjes. Ik hoef er alleen maar naast te zitten, want ze vermaken zichzelf. Wat dat betreft ben ik groot fan van de zomer.

De grotere wens

De grote meiden hier thuis worden niet meer zo enthousiast van een minibadje. Dat snap ik ook wel, want ze kunnen er niet eens in liggen. Bovendien vermoeden ze dat hun zusjes niet heel consequent hun plas ophouden als ze eenmaal in het water zijn. En ja, deze mama doet ze thuis geen zwemluiers aan. Daar mogen ze in hun blote billetjes spelen. Enfin, mijn oudste twee willen dus een eigen zwembad. En ja, we staan daar zeker voor open. Maar, zoals ik al gezegd had, ik koop pas een opzetzwembad (met reiniging en de hele bimbam erbij) als ik zeker weet dat hier langere tijd gebruik gemaakt van zal worden. Met andere woorden: het wordt tijd voor een lange zomer met ook echt zomerweer! Duim je mee?