Wij wonen nu zo’n 6 jaar met heel veel plezier in ons huis. Veel hebben we vanaf het begin vernieuwd, maar er zijn 2 objecten in huis, waar ik me mateloos aan irriteer en heel nodig aan vervanging toe zijn. Ik erger me namelijk al een hele tijd aan onze douche. Hoe vaak we de slang van de kraan naar de douchekop al niet hebben vervangen… Je draait je om en het lekt weer. Om krankzinnig van te worden! De eettafel hebben we ook al 3x verhuisd naar een andere woning. De tafel is ondertussen al zo oud, dat de stift- en penstrepen van het ‘buiten de tekening kleuren’ van de kids al aan het vervagen zijn. Tijd dus voor nieuw.

De douche

Om te beginnen bij de douche, ben ik ter inspiratie maar gewoon gaan zoeken op het internet. Je komt daar echt van allerlei soorten tegen, maar mijn aandacht is vooral blijven hangen toen ik douchepanelen tegen kwam. Wat ziet dat er strak en modern uit zeg! Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Van een redelijk simpele met een regendouche en een handdouche (tja, toch weer die slang) tot een design regendouche met 6 massagestralen en een infrarood module. Dat laatste lijkt me het meest fantastisch, maar dan moet ik manlief wel heel lief aankijken, vanwege het kostenplaatje.

Project eettafel

Als eerste project dan maar een eettafel kopen. Wij hebben een woonkeuken waar we regelmatig met veel familie en vrienden gezellig aan tafel zitten om lekker met elkaar te eten of spelletjes te doen. Maar die tafel is echt aan vervanging toe. Er staan al viltjes onder 1 poot, omdat het zo stond te wippen, omdat iemand het nodig vond om tijdens de 3e verhuizing met de tafelpoot tegen een deurkozijn te botsen. Per ongeluk natuurlijk, maar wel de tafelpoot krom. Kan echt niet! Maar ja, wat voor eettafel kies je dan? We hebben nu een 6-persoons, maar er zou makkelijk een 8-persoons passen. En kies je in dat geval dan voor een vierkante tafel of een ronde? Een vierkante vind ik er statig uit zien, maar een ronde oogt weer knusser en gezelliger. Genoeg stof tot nadenken, maar volgende week gaan we die knoop doorhakken en nieuw tafelzeil kopen.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock