Nijntje gaat logeren in gebarentaal

Nijntje gaat logeren op een wel heel bijzondere wijze

Vandaag heb ik een leuk bericht om te delen. Althans, dat vind ik dan. Er is namelijk iets heel bijzonder gebeurd en ik mag aan laten weten. Word je al nieuwsgierig? Het heeft allemaal te maken met een heel beroemd konijntje en een zeer bijzondere taal. Eentje die weinig mensen “spreken”.

Uit logeren gaan voor iedereen

Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik groot fan van Nijntje ben. We hebben inmiddels al meerdere boeken mogen ontvangen en nog steeds ben ik erg enthousiast over dit kleine konijntje. Maar nu sprong ik echt even een gat in de lucht. Iedereen kent geheid het boekje “Nijntje gaat logeren”. Het is één van de meest bekende uit de reeks. Sinds echt heel kort is deze opnieuw uitgebracht zin een hele speciale editie. Namelijk Nijntje gaat logeren in gebarentaal!!! Hoe gaaf is dat? Het boek is aanzienlijk groter dan de reguliere boekjes van Nijntje en voelt soort van glad aan. De pagina’s bestaat uit een linker- en een rechtergedeelte./ Terwijl je de letters van het verhaal aan de rechterkant leest, kan je aan de linkerkant de gebaren voor de woorden vinden en deze ook gelijk uitbeelden. Ik vind het zo ontzettend gaaf dat Mercis dit zo heeft uitgebracht en ik hoop oprecht dat er nog meer Nijntjes boeken zo “vertaald” gaan worden.

Nijntje gaat logeren in gebarentaal

Erkende gebaren in Nijntje gaat logeren in gebarentaal

De gebarenillustraties in Nijntje gaat logeren in gebarentaal zijn overigens gemaakt door Alex Stuifbergen, die zelf ook ervaring heeft met Nederlands met Gebaren. Zijn zoon zat op speciaal onderwijs en dankzij ondersteunende gebaren was zijn spraak daar langzaam op gang gekomen.Op verzoek van de juf destijds was Alex de basisemoties in gebaren gaan tekenen. Zo kon zijn zoon beter aangeven hoe hij zich voelde.” Die basisemoties bleken voor de rest van de klas ook heel goed te werken. Nu, zo’n twintig jaar later, heeft Alex bijna vierduizend gebaren voor het Nederlands Gebarencentrum gemaakt.

Laten we hopen dat er nog meer boeken op deze manier uitgegeven zullen worden. Prachtig initiatief van Mercis!

Nijntje gaat logeren in gebarentaal koop je ook bij de blauwe meneer.

32 thoughts on “Nijntje gaat logeren op een wel heel bijzondere wijze

 • Hoihoi, dit boek zou geweldig zijn voor onze zoon. Hij kan niet praten en communiceert voor een gedeelte met gebaren. Gewoon iets uitleggen aan hem dringt niet door, maar met behulp van voorwerpen of beelden kan dit wel. In het verleden met een pop door rollenspel hem veel kunnen bijbrengen. Logeren kan hij nog niet, maar hem op deze manier voorbereiden zou een geweldige manier zijn.
  Groetjes wendy

 • Rowena van der Hoek says:

  Oh wauw! Wat fijn dat ik dit artikel heb opgemerkt. En wat mooi dat dit bestaat! We zijn met onze zoon van nu 2,5 jaar veel bezig met picto”s en leren zelf ook gebarentaal omdat hij een hersenverlamming heeft door ernstig zuurstoftekort bij de geboorte. Hierdoor zal praten voor hem erg moeilijk worden maar hij kan al een aantal gebaren toepassen. Hier zijn we heem trots op en zouden met dit boekje zeker verder kunnen oefenen! Overmorgen wordt zijn zusje geboren en hij zal de komende tijd daarom af en toe uit logeren gaan bij opa en oma. Wat is dit een leuk boekje om met hem mee aan de slag te gaan!!

 • Mijn twee oudste kids hebben zich steeds heel duidelijk kunnen maken met de babygebaren die we gebruikten. Nu hun kleine broer of zusje er bijna aankomt zijn we de gebaren volop aan het opfrissen zodat ze met hem/haar vlotter kunnen communiceren. Ze zijn beide nijntjesfans dus zullen het heel leuk vinden om de gebaren op deze manier weer op te frissen en er enkele nieuwe bij te kunnen leren.

 • Superleuk voor onze dochters. De jongste van 1,5 is volop gebarentaal aan het leren om te communiceren met haar oudere zus. Zo mooi om te zien hoe kinderen hierdoor al op erg jonge leeftijd goed kunnen communiceren.

 • Wat mooi initiatief.
  Wij werken in mijn klas veel met gebaren en de leerlingen zijn dol op oa Nijntje boekjes.
  Onze lessen aanvullen met dit boek zou super zijn!!
  Laura Busser

 • Berdine keimpema says:

  Ik maak graag kans voor onze Jarno. Gelukkig begint hij nu hij 7 is iets te praten. Maar het meest en het makkelijkst communiceren is het met gebaren. Hij en mama stiekem ook zijn gek op nijntje. Jarno heeft 22q11 duplicatie en hierdoor een forse taalachterstand. Zowel in spraak als begrip. Dit zou perfect aansluiten bij zijn belevingswereld. Wat zou het leuk zijn voor hem om een boek te hebben met gebaren.
  Groeten berdine

 • Chantal Drost says:

  Ik zou graag het bokje winnen voor m’n zoontje van 9. Hij heeft een eigen Facebook pagina Luuk, een bijzondere jongen heet het. Luuk is ernstig meervoudig gehandicapt en wij proberen met hem te communiceren via gebaren. De Lotte en Max dvd’s zijn hier een hit. Luuk wordt binnenkort geopereerd aan z’n rug (scoliose) en in april wordt hij 10 jaar, lijkt me een leuk verjaardagscadeau.

  Hartelijke groet,
  Chantal

 • Erg leuk! Graag voor mijn kindjes, onze zoon van 5 is autistisch en non-verbaal. Hij krijgt ondersteunende gebarentaal op het so en wij leren het via de dvd’s van Lotte & Max. Zou een supercadeau zijn voor zijn verjaardag de 26e.

  • Ik zou dit boek graag winnen voor onze groep van het zml onderwijs. Wij geven les aan kinderen met een verstandelijke beperking en gebruiken veel gebaren. En Nijntje vinden ze geweldig!

 • Wat gaaf dat het er is. Onze zoon vindt nijn geweldig! Hij is 7, is meervoudig gehandicapt en heeft een ontwikkelingsleeftijd van ongeveer 2,5. Op school doen ze veel met gebaren en hij houdt van de filmpjes van Lotte en Max (grote fan!). Maar dit zal hij niet kunnen begrijpen, dus ik gun het boek graag een ander .

 • Kristel Brouwer says:

  Ik doe mee voor mijn non verbale zoontje van 2. Zo kan ik samen met zn broertjes van 3 en 4 dit boekje gaan leren en samen met elkaar nijntje lezen. Hij begint gebaren te begrijpen dus zou super tof zijn

 • Er logeren bij mij thuis een aantal kinderen met een meervoudige beperking en maken veel gebruik van ondersteunende gebaren. Dit boek zou heel erg op z’n plek zijn hier en voor meerdere kinderen iets kunnen betekenen!

 • Een zeer welkom boek voor op mijn werk in de jeugdzorg, waar ik werk met zeer jonge en kwetsbare kindjes. En groot percentage communiceert nog niet, of non-verbaal. Ook het begrijpen van taal en dus ook het begrijpen van een verhaaltje gaat niet vanzelf. Hier zouden wij blij mee zijn!

 • Maartje kamphorst says:

  Zo gaaf! Voor ons zoontje melle met downsyndroom van 3,5 die helaas nog niet kan praten. Gelukkig staat hij zeer open voor gebaren en laat hij deze steeds meer zien.

 • Ik zou dit heel gaaf vinden voor onze zoon Mats, die momenteel druk bezig is om de gebaren te leren, op de TPG en thuis. Dit zou een hele toffe aanvulling zijn

 • Sharon van der Weele says:

  Ik leer mijn oudste dochtertje gebarentaal. Ze is 2 en leert al snel gebaren en vindt Nijntje echt geweldig. Boekjes inkijken vindt ze ook heel erg leuk zeker als ik kom voorlezen in gebarentaal. Alleen word ik wel moe omdat er een lange verhaal inzit. Als ik dit boek gebruik dan merk ik misschien wel dat het makkelijker gaat en ook bij mijn dochtertje. Dat gaat de gebarentaal bij haar wat sneller denk ik. Papa en mama zijn doof.
  Dit berichtje heb ik gekregen van me moeder.
  Helemaal geweldig en gedacht. Ik wist niet dat het bestond.
  Groetjes

 • Super gaaf voor mijn zoontje die volop gebaren gebruikt en ook sinds kort boekjes in het algemeen heeft ontdekt om te kunnen bekijken. Dus ik die heel graag mee voor hem

 • Wat goed dat er zulke boekjes zijn. Gebaren kan een verhaal nog sterker en duidelijker maken. Logeren is altijd een mooi thema, ik doe graag mee voor mijn kleine nichtje.

 • Wetenschappelijk onderbouwd dat gebaren echt ondersteunend werken bij de spraak- en taal(ontwikkeling)… ik wil graag meedoen voor dit mooie gebarenboek van nijntje

 • Galinka van Bokhorst says:

  Zo fijn dat er nu een Nijntje boekje is met gebaren. Dan kan je het verhaal voorlezen aan alle kinderen en kunnen de slechthorende of dove kinderen ook eindelijk van Nijntje genieten. Ik zou het dan ook graag willen winnen om voor te lezen en te gebruiken met de kindjes waar ik mee ga werken.

 • Leuk boekje, daar doe ik graag voor mee voor mijn kleinkinderen.
  Er zijn in de wereld zoveel gebarentalen, maar het zou zo moeten zijn, dat iedereen een standaard gebarentaal leert op school wat iedereen dan kent.
  Ik volg bloglovin en loot graag mee.

 • Wat een super leuke actie!
  Graag doe ik mee met deze winactie, voor mijn ZML klasje.
  Elke dag opnieuw mogen we de kinderen iets leren, en dit doen we met heel veel gebaren.
  Nijntje is favoriet bij mijn leerlingen en bij mij wat is er dan leuker en mooier, om ook Nijntje gaat logeren in gebaren te kunnen laten zien en voor te lezen?!

 • Ik zou dit boek graag winnen voor onze groep van het zml onderwijs. Wij geven les aan kinderen met een verstandelijke beperking en gebruiken veel gebaren. En Nijntje vinden ze geweldig!

 • Wat goed dat er nu ook een boekje van Nijntje in gebaren is!
  In ons ZML-klasje gebruiken wij en de leerlingen veel gebaren, dit boekje zullen de leerlingen geweldig vinden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.