Net wanneer het zonnetje weer een beetje begint te schijnen, zijn de groene snotmonstertjes ons huis binnen gedrongen. Vorige week was de jongste al uit haar ogen, neus en mond aan het snotteren en nu zijn de andere twee dames aan de beurt. Tijd dus voor grootmoeders middeltje tegen deze hardnekkige verkoudheid. En als ik dan toch bezig ben, heb ik er nog twee waar je wellicht wat aan hebt.

Hoofd vol snot

Iedereen kent natuurlijk al de befaamde methode van een geschilde ui in de slaapkamer. Het helpt wel, maar persoonlijk vind ik het nogal stinken. Er is gelukkig een makkelijkere methode om dat overtollige vocht in het hoofd kwijt te raken. Men neme een kussensloop. Daar giet je een pak ongekookte rijst in leeg. (wel eerst uit de verpakking halen uiteraard). Leg dan de kussensloop bij je hoofd als je gaat slapen. De ongekookte rijst werkt absorberend en zal dus het extra vocht opnemen. Houd er rekening mee, dat je er ook schrale lippen aan kan overhouden, dus zorg dat je deze kan insmeren.

Aan het spugen

Deze methode is een beetje afhankelijk van de oorzaak van het spugen, maar meestal werkt het wel. Men neme een fles cola en schenkt een glas vol. Vervolgens neem je elke tien minuten een klein slokje. Dit herhaal je een paar keer. Voer de frequentie niet op, want dan wordt het te heftig voor de maag en komt het er alsnog uit. Als je niet zo fan bent van prik, kan je het ook eerst laten staan tot dat eruit is. Zodra je denkt dat je maag weer tot rust is gekomen, kan je proberen wat naturel chipjes te eten. Het zout is goed voor je. Ook hier geldt dat je niet gelijk een hele zak moet verorberen. Alles met mate! De cola en chipjes methode heeft een zeer groot slagingspercentage.

Hardnekkige wratten

Het middeltje hiervoor kan een beetje smerig overkomen, maar het werkt gegarandeerd. Men neme een beetje ochtendurine. Ja, er staat echt ochtendurine. Het beste wat werkt tegen hardnekkige wratten is gewoon een beetje van je ochtendplasje erover heen te doen. Het kan prima onder de douche, zodat je het na een minuut er weer kan afspoelen. Dit herhaal je een paar dagen en dan zie je al snel verschil. Het werkt sowieso beter dan de stikstof en andere fancy middeltjes van de huisarts of apotheek. Je moet je alleen even over het idee van de vieze handeling heen kunnen zetten.