Met mijn zussen en broer hebben we de mooie traditie bedacht om bij bijzondere verjaardagsmijlpalen een weekendje weg te gaan met zijn viertjes. Dus geen ouders, partners of kinderen mee. De eerste keer voerde de reis ons naar het verre Maastricht waar we tot in de diepe uurtjes op de meest bizarre plaatjes een dansje waagde. Voor mijn 30e verjaardag gingen we naar Amsterdam waar we logeerden in een anti-kraakpand en een liedje zongen in het Vondelpark. Mijn broertje heeft een tijdje gestudeerd in Leuven, dus met zijn weekendje bezochten we deze plek. Hij had zich behoorlijk verheugd op een weekendje met zijn zussen en had al een kroegentocht in gedachten gepland. Het weekend verliep echter totaal anders dan hij hoopte. De boeken van vijftig tinten grijs waren namelijk net uit en wij dames hadden deze op onze E-reader staan. Eenmaal begonnen aan het eerste deel kregen we er geen genoeg van. Dit betekende dus dat we stiekem liever terug gingen naar de hotelkamer om nog een hoofdstukje te kunnen lezen. Van een kroegentocht is het nooit meer gekomen. Lief broertje, we doen jouw weekend gewoon nog een keertje over.

Waarom we zo fan waren van vijftig tinten grijs weet ik niet. Eigenlijk is het een heel simpel boek met vooral veel seks waarvan een deel nog ongeloofwaardig is. Ook is de verhaallijn behoorlijk voorspelbaar. Toch kregen we er geen genoeg van. Was het dan toch het geheim van de rode kamer dat ons zo aantrok? Of was het gewoon zo leuk omdat het een liefdesverhaal bevatte? Ik weet het echt niet.

Je begrijpt natuurlijk dat we ons erg verheugd hadden op de gelijknamige films. Ik vond deel 1 een beetje tegenvallen, maar deel 2 was weer vermakelijk. Ik heb nu al zin in volgende week, want dan ben ik van de partij op de echte première van deel 3. Ik ga dan bekend Nederland ontmoeten! Heel bijzonder en spannend. Anders was ik waarschijnlijk wel naar Ladies Night gegaan. Het wordt namelijk een best wel spannende film. Ana en Christian zijn nog bij elkaar, maar hun liefdesleven lijkt wreed verstoord te worden door oude bekenden en nieuwe ontwikkelingen. Gaat dat nog goed komen?

Mocht je nou volgende week naar Ladies Night gaan of je bent gewoon sowieso een fan van de filmreeks, dan heb ik een leuke actie voor je. Ik heb drie merchandise setjes om weg te geven, bestaande uit een canvas tas en een t-shirt met de opdruk “don’t miss the climax”.  Heel toepasselijk toch? Wil je wel zo’n setje ontvangen, laat dan weten dat je meedoet door een reactie achter te laten. De actie loopt tot en met maandag 5 februari zodat de winnaars hun merchandise eventueel al kunnen meenemen naar Ladies Night.