Er zijn van die dagen, dat je gewoon geen zin hebt om te koken. Of dat je zo laat thuis bent, dat als je dan nog een gezonde maaltijd op tafel wil zetten, de kinderen wel heel erg laat op bed liggen. We hebben vaak genoeg gezocht naar een verantwoorde maaltijd dat in een mum van tijd gemaakt kan worden en niet vol met zout zit. De meeste kant en klare maaltijden zijn namelijk bereid met (belachelijk) veel zout. Dat is al niet goed voor de volwassen mens, dus voor kinderen is het echt helemaal slecht. En toch kwam er maar geen kindvriendelijke kant en klare maaltijd op de markt. Tot Annabel Karmel!

Vanaf maandag 29 januari kan je online bij de Jumbo een nieuwe reeks maaltijden vinden voor kleine kinderen. Deze dineetjes zijn zoutarm en bevatten geen kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen. Uitermate geschikt dus voor het kleine grut. De vrouw achter de maaltijden, Annabel Karmel, heeft deze ook speciaal bedacht voor de jonge kinderen. Wellicht ken je haar al? Deze dame uit Engeland staat bekend om haar aantrekkelijke en kindvriendelijke recepten. Van haar kookboeken zijn miljoenen verkocht en sinds kort kan je haar maaltijden kant en klaar vinden in de online supermarkt van Jumbo.

 https://meervanmir.eu/annabel-karmel-een-gezonde-en-makkelijke-maaltijd-voor-jonge-kinderen

Kind kan de was doen (of het diner?)

Sanne en Veerle mochten alvast voorproeven. Het klaarmaken werkte heel simpel: een paar gaatjes in de folie en hup de magnetron in. Een paar minuten later konden de dames er al van genieten. En genieten dat deden ze zeker! Halverwege de maaltijd besloten ze van bakje te wisselen om ook de andere te kunnen proeven. Toen ik de bakjes wilde weghalen, werden ze hard terug getrokken want ze waren nog niet leeg genoeg vonden ze. Bij de kinderen was het dus een groot succes.

 https://meervanmir.eu/annabel-karmel-een-gezonde-en-makkelijke-maaltijd-voor-jonge-kinderen
 https://meervanmir.eu/annabel-karmel-een-gezonde-en-makkelijke-maaltijd-voor-jonge-kinderen

Ik zelf ben ook wel fan van de maaltijden van Annabel Karmel. Het is ideaal voor als je even snel iets op tafel wil hebben voor de kinderen. Het is tevens fijn dat het gewoon een echte volledige maaltijd is, ook voor kinderen van vier jaar. Het is dus niet zo dat de kleuter met een hongergevoel overblijft. Daarnaast vind ik het ook een plus, dat het eten niet fijn gepureerd is. Aangezien de maaltijden geschikt zijn voor kinderen vanaf één jaar, is het goed dat er gelijk gewend wordt aan de grove textuur van voedsel. Op die leeftijd hoeft het echt niet meer in bijna vloeibare vorm genuttigd te worden. En last but zeker not least, de maaltijden zijn gewoon lekker en gezond!

Heerlijk gesmuld met Annabel Karmel

Wij zijn oprecht blij met de maaltijden van Annabel Karmel. Het werd tijd dat er eens een gezonde kant en klare maaltijd voor kinderen op de markt kwam.

Als je nou wat meer tijd hebt, kan je ook overwegen één van de vele recepten uit het kookboek “de maaltijdplanner voor baby’s en peuters” van Annabel Karmel te proberen. Sinds kort is deze internationale bestseller kookboek in het Nederlands verschenen. Het staat vol met nieuwe recepten en oude favorieten. De baby’s schijnen er dol op te zijn! Maar ook de peuters zijn groot fan van de maaltijden, waarvan de recepten in het boek staan.

Het is een feestje, dat de smaken van Annabel Karmel eindelijk bij de Jumbo verkrijgbaar zijn. En als er een feestje is, wordt er getrakteerd. Ik mag dan ook iemand blij maken met een exemplaar van het kookboek “de maaltijdplanner voor baby’s en peuters“. Je doet mee door in de reactie achter te laten wat het eerste hapje was of wordt van je kleintje. Je kan meedoen tot en met zaterdag 3 februari. De winnaar maak ik bekend op de gebruikelijke wijze. Uiteraard zijn mijn winactievoorwaarden van toepassing. Deze kan je hier vinden.